avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecini pentru constructie/ activitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecini pentru constructie/ activitate

Buna ziua,
Am obtinut certificatul de urbanism al unui teren si mi se cere acordul vecinilor. Toate terenurile de jur imprejur sunt libere de constructie si nu exista nici macar garduri. Am incercat sa aflu proprietarii dar nici Primaria(taxe si impozite), nici OCPI , nici registrul agricol nu imi da nici o informatie deoarece nu sunt persoana autorizata si datele sunt confidentiale.
UTR-ul zonei confirma ca am voie sa desfasor acea activitate.
1. unde ma adresez totusi sa gasesc proprietarii avand in vedere ca nu am decat nr. de tarla si parcela la unii si la altii nu am decat nume?
2. se incadreaza situatia la ord.839/2009 art.27?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: oaneaiulia , utilizator 00:04, 20 Iunie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Datele pt aflarea proprietarilor dupa nume sunt confidentiale. Ele devin disponibile doar pt institutii publice si persoane abilitate prin lege ( executori,lichidatori).
Pentru aflarea proprietarilor dupa tarla si parcela mi se comunicat ca nu sta nimeni sa caute.
~ Conținut șters la cerere ~
O sa incerc sa varianta aceasta multumesc. Dar cum rezolv cu stanga si dreapta unde nu am decat numele?

Si la cea de-a doua intrebare? ...........daca terenurile sunt goale de jur imprejur (vecine mie) si la o distanta de aproximativ 50-100 m se afla un service auto si o casa(nu sunt vecinii mei)....

Unde ma incadrez conform legii:
(1) Acordul vecinilor, prevăzut la pct. 2.5.6. al secţiunii I „Piese scrise“ a cap.A. „Documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – D.T.A.C.“, prevăzut în anexa nr. 1 la Lege, este necesar în următoarele situaţii:
a) pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate – şi numai dacă sunt necesare măsuri de intervenţie pentru protejarea acestora;
b) pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri existente;
c) în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.

multumesc
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Certificat urbanism alobayeah94 alobayeah94 Buna ziua. Eu am deschis un srl-d, un atelier de tamplarie intr-o zona rurala din dambovita. Atelierul vreau sa-l construiesc pe terenul meu unde am si casa. ... (vezi toată discuția)
Acord vecini certificat de urbanism oana.otelea oana.otelea Buna ziua! Doresc sa obtin o autorizatie de constructie pentru darmarea unei bucati de perete cu geam dintre balcon si bucatarie pentru a crea o trecere din ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica MishaH MishaH Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara ... (vezi toată discuția)