Buna ziua.
Eu am deschis un srl-d, un atelier de tamplarie intr-o zona rurala din dambovita. Atelierul vreau sa-l construiesc pe terenul meu unde am si casa. Problema este ca la primarie mi se cere acordul vecinilor. Terenul meu are un singur vecin in stanga si o strada la dreapta insa functionarul de la urbanism imi cere acordul a altor 2 vecini pe motiv ca : " asa cere legea". Arhitctul de la care am facut proiectul mi-a spus ca teoretic nu as avea nevoie de niciun acord deoarece vecinul din stanga are o mare gradina langa gardul nostru iar la dreapta cum am mai supus am o strada ( o ulita ).
Daca puteti sa-mi spuneti si mie daca am nevoie de acorul vecinilor sau nu si in baza a ce lege. Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru gramatica.
art 27 ordinul 839/2009 normele de aplicare a legii 50/1991..
si cred va incdarati la :
Acordul vecinilor, prevăzut la pct. 2.5.6. al secţiunii I „Piese scrise“ a cap.A. „Documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – D.T.A.C.“, prevăzut în anexa nr. 1 la Lege, este necesar în următoarele situaţii:
c) în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.