avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Certificat urbanism
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Certificat urbanism

Buna ziua.
Eu am deschis un srl-d, un atelier de tamplarie intr-o zona rurala din dambovita. Atelierul vreau sa-l construiesc pe terenul meu unde am si casa. Problema este ca la primarie mi se cere acordul vecinilor. Terenul meu are un singur vecin in stanga si o strada la dreapta insa functionarul de la urbanism imi cere acordul a altor 2 vecini pe motiv ca : " asa cere legea". Arhitctul de la care am facut proiectul mi-a spus ca teoretic nu as avea nevoie de niciun acord deoarece vecinul din stanga are o mare gradina langa gardul nostru iar la dreapta cum am mai supus am o strada ( o ulita ).
Daca puteti sa-mi spuneti si mie daca am nevoie de acorul vecinilor sau nu si in baza a ce lege. Va multumesc anticipat si imi cer scuze pentru gramatica.
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 15:17, 21 August 2015
art 27 ordinul 839/2009 normele de aplicare a legii 50/1991..
si cred va incdarati la :
Acordul vecinilor, prevăzut la pct. 2.5.6. al secţiunii I „Piese scrise“ a cap.A. „Documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – D.T.A.C.“, prevăzut în anexa nr. 1 la Lege, este necesar în următoarele situaţii:

c) în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini pentru constructie/ activitate oaneaiulia oaneaiulia Buna ziua, Am obtinut certificatul de urbanism al unui teren si mi se cere acordul vecinilor. Toate terenurile de jur imprejur sunt libere de constructie si ... (vezi toată discuția)
Acord vecini certificat de urbanism oana.otelea oana.otelea Buna ziua! Doresc sa obtin o autorizatie de constructie pentru darmarea unei bucati de perete cu geam dintre balcon si bucatarie pentru a crea o trecere din ... (vezi toată discuția)
In ce consta acceptul vecinului daniela.ilea daniela.ilea Doresc sa-mi construiesc o casa pe terenul proprietate dar cat mai aproape de limita de proprietate. Pentru acest lucru am nevoie de acceptul ... (vezi toată discuția)