Bună ziua!
1.Un vecin oferă (ca pe o pensiune) o construcție (pentru care prelungește mereu autorizația de construire,probabil) spre închiriere în weekenduri. Se fac chefuri gălăgioase iar între el și noi e o coastă plină de plopi care ne deranjează tare și sunt și periculoși. Nu vrea să
igienizare. De la ce distanță intre case are nevoie de acordul nostru ca sa functioneze ca pensiune?(sunt 100 m). El era în construcție când am construit noi casa.
2. Vecinul de vis-a-vis se ocupa cu comerțul online. Are sediul declarat chiar acolo unde si locuieste iar mașinile care ii transportă comenzile la beneficiari vin toată ziua la încărcat. Claxonează si au umplut drumul de noroi pentru că acest vecin are curtea neamenajata si e in pantă spre noi (deci este și punct de lucru dar nu are pe site-urile accesibile noua mentionat că ar fi și punct de lucru). Nu are nevoie de semnătura noastră?
Imi pare rau de necazul tau dar eu iti scriu doar ca sa te-ntreb: maxima lui Goethe din postarea ta e redactata de tine? Daca da, hai sa fim un oic mai atenti cu draga noastra limba romana, da? Din respect pentru acest site, pentru utilizatorii lui, pentru Goethe...
In oraselul in care sunt eu instructor auto, examinatorul pune frana daca examinatul, desi mai are 4-5 secunde de "verde" la semafor, traverseaza intersectia.Si-l pica! Desi dupa verde, urmeaza galbenul care face posibil ca intersectia sa nu se blocheze. Nici noi, ca instructori nu mai stim ce sa le explicam elevilor. La randul lor, elevii au dreptate: Ce respectam? Culoarea semaforului si Codul Rutier, sau fitele examinatorilor? Repet: Este vorba de semafoare tricolore, nu bicolore (rosu si verde, care ar mai avea o logica de oprire la doar 2-3 secunde inainte de schimbarea spre rosu, pentru a nu se bloca intersectia).