avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Examenul la traseu pentru categoria B
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Examenul la traseu pentru categoria B

Buna seara!

In oraselul in care sunt eu instructor auto, examinatorul pune frana daca examinatul, desi mai are 4-5 secunde de "verde" la semafor, traverseaza intersectia.Si-l pica! Desi dupa verde, urmeaza galbenul care face posibil ca intersectia sa nu se blocheze. Nici noi, ca instructori nu mai stim ce sa le explicam elevilor. La randul lor, elevii au dreptate: Ce respectam? Culoarea semaforului si Codul Rutier, sau fitele examinatorilor? Repet: Este vorba de semafoare tricolore, nu bicolore (rosu si verde, care ar mai avea o logica de oprire la doar 2-3 secunde inainte de schimbarea spre rosu, pentru a nu se bloca intersectia).
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 20:32, 25 Noiembrie 2011
Pe vremea cand faceam eu scoala de soferi, acum 40 de ani, instructorul ne spunea: ce va invat eu este corect dar la examen faceti ce va cere politistul chiar daca este gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog ajutati-ma cu un raspuns, astazi am avut un ... anca14cris anca14cris Buna seara. Va rog ajutati ma cu un raspuns, astazi am avut un accident rutier fara victime mai exact intr o intersectia trecand pe culoare verde a ... (vezi toată discuția)