Am vazut chiar si prin Bucuresti -dar folosind Google Maps- misteriosul semafor cu 3 culori dar pentru zebra. Adica pentru soferi care vin, se apropie de zebra si acolo il vad .. are 3 becuri si seamana cu cel clasic pentru intersectii. Ca exista sunt sigur ca eu insumi l-am vazut in diversa locuri din tara... Ma intreb insa oare daca este coordonat de undeva sau arata intotdeauna verde pentru soferi pana cand la actionarea unui buton, ceva, se schimba in rosu pentru masini lasand sa treaca pietoni... Daca se pune rosu automat ar fi cam naspa pentru ca te obliga sa opresti in mijlocul drumului desi nu e nimeni pe trecerea de pietoni.
Eu am vazut semafoare care scot un bazait si daca apesi pe un buton se schimba culoarea.Daca functioneaza semaforul,desigur.Dar cel mai des semafoare la intersectie care iti dau 4-5 secunde ca pieton sa traversezi si acel semafor ,,rosu,, pentru shoferi pe strada principala pe care ei il ignora avand prioritate de dreapta.Asha ca suntem la concurenta.Fugim si pe verde nu numai pe trecerea de pietoni daca vrem sa ajungem pe celalalt trotuar.Mai dificil este cand ai si tu ca pieton rosu si masinile idem.Nu stii cat sa mai astepti.Nu stiu daca Politia le sincronizeaza si nici nu cred ca aceasta conteaza.le-au bramburit rau de tot!Cand erau trei lumini era mai bine:rosu,galben,verde.