avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semafoare pentru pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semafoare pentru pietoni

Am vazut chiar si prin Bucuresti -dar folosind Google Maps- misteriosul semafor cu 3 culori dar pentru zebra. Adica pentru soferi care vin, se apropie de zebra si acolo il vad .. are 3 becuri si seamana cu cel clasic pentru intersectii. Ca exista sunt sigur ca eu insumi l-am vazut in diversa locuri din tara... Ma intreb insa oare daca este coordonat de undeva sau arata intotdeauna verde pentru soferi pana cand la actionarea unui buton, ceva, se schimba in rosu pentru masini lasand sa treaca pietoni... Daca se pune rosu automat ar fi cam naspa pentru ca te obliga sa opresti in mijlocul drumului desi nu e nimeni pe trecerea de pietoni.
Cel mai recent răspuns: Daniela50 , utilizator 00:21, 11 Februarie 2014
Eu am vazut semafoare care scot un bazait si daca apesi pe un buton se schimba culoarea.Daca functioneaza semaforul,desigur.Dar cel mai des semafoare la intersectie care iti dau 4-5 secunde ca pieton sa traversezi si acel semafor ,,rosu,, pentru shoferi pe strada principala pe care ei il ignora avand prioritate de dreapta.Asha ca suntem la concurenta.Fugim si pe verde nu numai pe trecerea de pietoni daca vrem sa ajungem pe celalalt trotuar.Mai dificil este cand ai si tu ca pieton rosu si masinile idem.Nu stii cat sa mai astepti.Nu stiu daca Politia le sincronizeaza si nici nu cred ca aceasta conteaza.le-au bramburit rau de tot!Cand erau trei lumini era mai bine:rosu,galben,verde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate traversa o intersectie pe culoarea galben a semaforului? Corneliuz Corneliuz In vechile coduri rutiere se spunea ca daca esti surprins de culoarea galben,dupa verde, si nu poti opri in timp util (siguranta) poti traversa intersectia. In ... (vezi toată discuția)
Semafor in trei culori la trecerea de pietoni? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Exista asa ceva in legislatia rutiera si anume trecere de pietoni semaforizata cu semafoare obisnuite cu trei culori? Astfel incat cand se pune rosu ... (vezi toată discuția)
Galben intermintent ! rutiera -Christian- -Christian- Buna ziua, ar putea sa ma lamureasca si pe mine cineva cu o problema ? In caz ca avem culoarea rosie la semafor, pentru inainte si stanga, iar pentru dreapta ... (vezi toată discuția)