avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt?

Buna seara.
As avea si eu o intrebare daca se poate va rog frumos sa ma ajutati.Daca am stat in chirie la un individ iar dupa ce m-am mutat de acolo masina mea a ramas la el pe propietate pt ca in momentul mutarii neavand baterie nu am avut platforma sa o iau, si individul mi-o ridica fara sa ma anunte dupa care imi trimite o hartie prin avocatul dansului ca daca in termenn de 20 zile nu ii platesc stationare si chirie pt ca masina a fost parcata la el in curte (fara a exista un contract in acest sens) in valoare de 300 euro o vinde la licitatie.este legal sa faca asta ?Mentionez ca exista si o plangere penala la politie pt furt facuta de mine .
Multumiri !!!

Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:01, 25 Ianuarie 2014
Locurile de parcare cu plata sunt stabilite de catre consiliul local,sau emite autorizatii pentru parcarii private catre firme private ce pot inceia contracte cu proprietarii de masini.
Daca cel care pretinde chirie pentru parcare nu este autorizat si nu aveti un contract de parcare incheiat cu respectivul,atunci comite un abuz si poate fi chemat in instanta pentru a fii sanctionat ca atare.
Va multumesc frumos.:)
dar masina nu era in curtea acestuia? eu asa am inteles din expunerea dvs
Ba da , am avut o hala inchiriata de la el , si evident mergeam in fiecare zi cu masina la lucru(acolo isi desfasoara societatea mea activitatea)iar in momentul mutarii si predarii halei masina a ramas acolo cu acordului lui, pana inchiriez o platforma sa o iau.Iar peste trei zile m-a anuntat ca masina nu mai e telefonic si sa ast notificarea de la avocat.Am depus plangere penala pt furt,si am primit aceea notificare de la avocatul lui ca in termen de 20 zile s a gandit el ca vrea chirie si daca nu o vinde prin licitatie .Am discutat cu avocatul lui care mi a zis ca legea ii permite sa faca acest lucru.
sincer mie-mi suna a depozit necesar. intamplarea neprevazuta ar fi faptul ca masina nu mai pornea. intrucat depozitul necesar este supus regulilor depozitului voluntar in ceea ce priveste remuneratia, este cu titlu gratuit. consider ca nu-i datorati nici un leu:)

cu plangerea pentru furt ce ati facut?

bineinteles..cei mai experimentati pot avea alta opinie pe care o astept cu mare interes.

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva loc de parcare inchiriat de la primarie olimpiastanca olimpiastanca Am un loc de parcare ptr.care platesc taxa anuala la primarie si de 2 saptamani a fost ocupat abuziv de un autoturism cu nr.de Bulgaria. Am facut demersuri la ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri? MariusTranca MariusTranca daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in ... (vezi toată discuția)
Activitate pe domeniul privat fara acodul scris al proprietarului pacurariu maria pacurariu maria Buna seara, Ma confrunt cu 2 probleme destul de majore: 1.Am parcate in fata casei pe domeniul public dar fara a incomoda circulatia rutiera sau ... (vezi toată discuția)