avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt?

Buna seara.
As avea si eu o intrebare daca se poate va rog frumos sa ma ajutati.Daca am stat in chirie la un individ iar dupa ce m-am mutat de acolo masina mea a ramas la el pe propietate pt ca in momentul mutarii neavand baterie nu am avut platforma sa o iau, si individul mi-o ridica fara sa ma anunte dupa care imi trimite o hartie prin avocatul dansului ca daca in termenn de 20 zile nu ii platesc stationare si chirie pt ca masina a fost parcata la el in curte (fara a exista un contract in acest sens) in valoare de 300 euro o vinde la licitatie.este legal sa faca asta ?Mentionez ca exista si o plangere penala la politie pt furt facuta de mine .
Multumiri !!!

Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:01, 25 Ianuarie 2014
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Acum a inceput rau si probabil ca rau va merge...

Murphy?:hm:

Inca nu suntem lamuriti daca proprietarul halei a notificat ceva in scris proprietarului masinii. Eu inteleg ca pana acum totul a fost verbal, "platesti, primeste masina, nu platesti, nu primesti masina". In baza celor scrise se poate depune plangere penala daca este cazul incadrarii faptei ca infractiune.
Pana la urma, masina a fost "ascunsa" cu buna stiinta de proprietarul halei care solicita o suma de bani pentru "eliberare".
Da, Murphy...

Este foarte greu de intors situatia in astfel de cazuri...

Avem o fapta penala in speta dar iata ca nu a realizat nimic mergand direct la politie...
Din punct de vedere tehnic se putea rezolva fara plangere...
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
Gabriela Mihai, Avocat
Corect...asa cum s-a mai spus, era sufficient sa faceti plangere la politie pentru abuz de incredere contra locatorului care v-a retinut masina, iar ulterior a ridicat-o din curte si a dus-o in alta locatie (posibil furt?!), in acelasi timp acesta incalcandu-va mai multe drepturi constitutionale...Murphy-sme sau nu, cel care a facut asa ceva are de plata, nu gluma!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ocupare abuziva loc de parcare inchiriat de la primarie olimpiastanca olimpiastanca Am un loc de parcare ptr.care platesc taxa anuala la primarie si de 2 saptamani a fost ocupat abuziv de un autoturism cu nr.de Bulgaria. Am facut demersuri la ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri? MariusTranca MariusTranca daca o persoana care statea undeva cu chirie spre exemplu si a scos din casa respectiva un obiect poate fi acuzat de instrainare de bunuri ? sa luam totusi in ... (vezi toată discuția)
Activitate pe domeniul privat fara acodul scris al proprietarului pacurariu maria pacurariu maria Buna seara, Ma confrunt cu 2 probleme destul de majore: 1.Am parcate in fata casei pe domeniul public dar fara a incomoda circulatia rutiera sau ... (vezi toată discuția)