1.Am parcate in fata casei pe domeniul public dar fara a incomoda circulatia rutiera sau pietonala 2 autoutilitare.Masinile sunt inscrise in circulatie.Am primit o nota de constatare de la politie in care imi comunica savarsirea unei contraventii si ma someaza sa deplasez masinile din locul respectiv pe un loc de parcare special amenajat de primaria din localitate!Mentionez ca noi in comuna nu avem parcari amenajate de primarie,nu am loc in curte pentru masini iar in comuna au mai fost incendiate masini ale altor proprietari fara a se gasi faptasul.
Ce ma sfatuiti sa fac?
2.Tot aceeasi primarie a intocmit contracte cu o firma pentru o lucrare de canalizare in comuna.Atat firma cat si primaria nu mi-au cerut acordul pentru a intra pe proprietatea mea cand au facut sapaturi si au montat conductele pentru canalizare!Pot cere primariei scoaterea acestor conducte de canalizare de pe domeniul meu ?Ca trebuie sa fac in aceste cazuri?
Multumesc anticipat!
Era interzisa stationarea sau parcarea in locul respectiv ? De ce ati primit amenda?? Era politia rutiera sau ati folosit domeniul public? Fiind vorba de o comuna , este cam abuziva contraventia.
Incercati o negociere cu reprezentantii primariei pentru a putea plati parcarea masinilor pe domeniul pubic, adica in fata casei dvs.
Este un abuz al primariei sa intre in proprietatea dvs, fara acordul dvs. Notificati autoritatile cerand ori sa-si ridice bunurile ori sa va plateasca o suma pentru folosinta terenului dvs.
1. Solicitati primariei sa va indice ce parcari special amenajate sunt in comuna si care este taxa anuala pentru inchirierea unui loc de parcare! Intre timp faceti contestatie la procesul verbal de contraventie si motivati contestatia prin faptul ca nu exista astfel de parcari special amenajate!
2. Dati in judecata primaria si cereti daune interese pentru terenul care a fost afectat prin acea lucrare de canalizare. Utilitatile publice (canalizare , electricitate , alimentare cu apa etc) fiind de interes public au un regim special si nu necesita acordul proprietarilor de terenuri , dar acestia trebuie sa fie despagubiti la valoarea de piata pentru suprafetele de teren afectate!B-)
Succes!
=D>
Legalitate parcari
atim
Cat de legale sunt parcarile platite si rezervate din fata blocului, parcari care aduc doar certuri si daune locatarilor.
Totul din dorinta primariei de a ... (vezi toată discuția)