Cat de legale sunt parcarile platite si rezervate din fata blocului, parcari care aduc doar certuri si daune locatarilor.
Totul din dorinta primariei de a avea venituri.
Fiind domeniu public, nu se supune legii strazilor?
Cum poate avea o persoana mai multe drepturi pe un domeniu comun!
Strada ,bulevardele.sunt ale Primariei generale.Stradutele si aleile dintre blocuri sunt administrate de Primaria de sector.Daca ADP a infiintat spre inchiriere spatii de parcare,conform legii
unei familii i se atribuie un singur loc.
Am inteles , spatiul este inchiriat, dar dupa cate stiu, domeniul pulic nu poate fi inchiriat sau cesionat.
E strada, iar strada se supune legii circulatiei pe drumurile publice.
Stiu ca primaria are nevoie de bani, dar strada nu e loc de parcare cu plata, iar daca e cu plata si nu are un mod automat de plata cei ce incaseaza bani trebuie sa fie dotati cu casa de marcat.As dori un comentariu autorizat.
ADP se afla sub autoritatea Consiliului local si functioneaza ca o institutie publica cu
personalitate juridica.
Aceasta elibereaza contracte de inchiriere pentru parcari si elibereaza chitante.
Case de marcat au in general societatile comerciale.
Am intels ca ADP elibereaza contracte de inchiriere, dar am intrebat daca un spatiu de utilitate publica poate fi inchiriat.
Stiu doar ca propretatea privada este supusa inchirierii dar dupa o anumita procedura.
Ori spatiile de langa blocuri nu sunt spatii special amenajate cum este definit in regulamentul de circulatie o parcare. Prin aceasta procedura au fost inrautatite relatiile intre locatari., deoarece nu sunt suficiente spatii de parcare exista o inegalitate in dreptul de folosinta a spatiului public.
Din Normele de aplicare al OG 28 din 1999, se spune:
Art. 11. - (1) Bonurile cu valoare fixă prevăzute la art. 2 lit. f) din ordonanţa de urgenţă se tipăresc în condiţiile prevăzute de reglementările în vigoare privind formularele tipizate cu regim special, comune pe economie, suma fixă percepută de la client fiind pretipărită pe documentul eliberat acestuia.
(2) Vânzarea de timbre fiscale, poştale, judiciare, precum şi de rovignete, cărţi poştale sau altele asemenea, care se comercializează la valoarea nominală pretipărită pe acestea, intră în excepţia prevăzută la art. 2 lit. f) din ordonanţa de urgenţă.
Art. 12. - Activităţile de parcare a autovehiculelor şi jocurile de noroc intră sub incidenţa prevederilor art. 2 lit. f) din ordonanţa de urgenţă numai în cazul în care se încasează de la clienţi o sumă fixă care este pretipărită pe biletul de acces şi, respectiv, pe biletul sau produsul loteristic de participare la jocurile de noroc, eliberat clientului.
Ori in capitala sau alte localitati aceste bonuri emise pentru parcare nu au valoare fiscala.
Ma intreb, cum urmaresc cei de la finante incasarea acestor bilete care de afla in afara normelor fiscale? Mai ales ca sunt parcari si in apropierea Directiilor sau Administratiilor Finantelor publice?!?!?!
Daca mai ai nenorocul sa iti vina cineva in vvizita sa vezi ce cearta se isca intre locatari, uneori chiar cu bataie sau deteriorarea autovehicolului.
Daca ar fi conditii de parcare civilizate, locatarii un loc si eventual parcare pentru cei aflati in vizita ar fi altceva.
Cred ca doar goana dupa venituri nu este sanatoasa pentru a mentine o atmosfera placuta intre locatari.
Totul duce la deterioararea relatilor dintre locatari.
Din nefericire asa este. Numarul masinilor a depasit cam de mult posibilitatile locurilor de parcare. ganditiv-a cand au fost proiectate aceste strazi, alei si acele locuri de parcare dintre blocuri! Faza este ca totusi o reglementare in acest sens trebuia sa se faca. De Consiliul local sau cine mai stie cine. Discutiile nu vor inceta decat atunci cand statul sau investitorii particulari vor construi suficiente spatii de parcare pe verticala (subteran sau suprateran).
Sarbatori fericite!