Asta da raspuns. Poate spune cineva care este articolul de lege incalcat de primar? Va rog sa raspundeti doar daca aveti ceva concret, altfel la general stim toti. Contesti in instanta. Dar ce contesti?
Ce trebuie sa faca bibliotecarul?
Poate un primar sa-i ceara bibliotecarului sa predea toate bunurile de la biblioteca si sa-i interzica sa se mai ocupe de biblioteca, lasandu-l fara obiectul muncii? Primarul nu il mai suporta pe bibliotecar si este hotarat sa-i faca viata un calvar (sanctiuni disciplinare, etc.)
Compensarea titlurilor executorii Un salariat personal contractual dintr-o primarie a fost concediat. In urma contestarii masurii de concediere in decembrie 2015 a castigat irevocabil procesul si primaria a fost obligata sa il reintegreze si sa-i plateasca despăgubirile prevăzute de art.80 Codul Muncii de la data concedierii până la data reintegrării efective. Primaria nu a fost de acord sa plateasca despagubirile intr-o singura transa invocând esalonarea acestora pe 5 ani coform ordonatelor de esalonare la plata in sectorul bugetar. Salariatul s-a adresat executorului judecatoresc care a facut executare silita si salariatul a recuperat integral despagubirile. Primaria a facut contestatie la executare si a castigat anularea executarii silite, apoi a facut actiune de intoarcere a executarii care i-a fost admisa. Se poate face compensarea celor 2 titluri executorii, al primariei de intoarcere a executarii cu cel al salariatului privind despagubirile avand in vedere ca cele 2 titluri sunt valabile? Mentionez ca si in situatia esalonarii la plata a despagubirilor in anul 2018 trebuia acordata transa a III-a transele anuale sunt de 5 in primul an, 10 in al doilea an, 25 in al treilea an). Cum se poate face compensarea, care sunt pasii in situatia in care primaria vrea sa recupereze suma si nu este de acord cu compensarea?
Potrivit art. 227 din og 92/2003, functionarii publici aveau dreptul in anul 2010 la stimulente in procent de 15% din sumele incasate prin executare silita, pe baza propunerilor facute de conducatorul compartimentului de specialitate. Incepand cu data de 01.01.2011, potrivit legii nr. 285/2010, media stimulentelor acordate in luna oct. 2010 s-a introdus in salariu. In anul 2013 vine Curtea de conturi si constata faptul ca fondul de stimulente nu a fost constituit efectiv prin virarea intr-un cont separat a procentului de 15% din sumele incasate prin executare silita, desi exista referate aprobate de directorul economic si de primar.
Urmare a celor constatate se imputa sumele de bani persoanelor care le-au primit cu motivarea incasarii unor sume necuvenite, desi exista o persoana sau mai multe vinovate de faptul ca nu au dus procedura la final. Exista o solutie juridica sa nu restituim acesti bani, dat fiind faptul ca persoanele cu atributii in gestionarea imp. si taxelor si-au facut treaba, au intocmit referat de constituire fond, a fost aprobat, dar nu s-a constituit fondul?
Conducerea numita de administratorul judiciar.
O societate comerciala aflata in insolventa poate sa faca sponsorizari?
Va rog un raspuns si cu incadrare juridica. Multumesc!
Daca un salariat personal contractual a fost concediat abuziv, dar nu a depus contestatia la instanta in termen legal, dar prefectura a cerut revocarea dispozitiei de concediere si a anulat-o in instanta, este obligata primaria sa-l reangajeze si sa-i plateasca drepturile banesti? Mai trebuie facut un alt demers de catre angajat dupa anularea dispozitiei de catre instanta?
Care este prevederea legala pentru aprobarea bugetului pentru cheltuielile de personal intr-o primarie? Banii pentru salarii nu vin din cote defalcate? Se pot aproba cheltuieli de personal insuficiente, pentru a se trimite oamenii in concedii fara plata, in conditiile in care numarul de salariati este in limitele stabilite de OG 63/2010?
cel care a donat este tatal natural. cel care ataca este fiul care a fost infiat de tatal vitreg.