criscris2011
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Poate am inteles eu gresit rolul "avocatnet.ro"...in concluzie sa nu astept un raspuns? Ce stiu sigur e ca am adresat intrebari clare, simple fara nici o urma de jignire si am respectat pasii sau chiar am dat un titlu sugestiv).
Buna ziua, Este ok noua versiune...tine de obisnuinta...insa cum ramane cu intrebarile adresate si care nu au un raspuns zile intregi sau chiar niciodata. Cinstit este ca un moderator sa vina cu un raspuns avizat sau simplu...NU stim raspunsul la intrebarea adresata...Nu?!
Pe parcursul anului 2017, din data de 3 ianuarie mai exact pana pe data de 4 iulie 2017 am fost in concediu medical neintrerupt datorat a doua interventii chirurgicale suferite in urma unui accident rutier, urmat de intrarea in pensie temporara de Boala incepand cu data de 5 iulie 2017.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in ceea ce priveste concediul de odihna pentru perioada concediului medical, daca pentru cele 6 luni de concediu medical beneficiez de zile de concediu de odihna, pentru a putea solicita plata acestora pe langa zilele de concediu de odihna neefectuate din anul 2016.( vechime ultimul angajator 4 ani si 6 luni).
Va rog sa ma ajutati cu un exemplu de calcul pensie de invaliditate gradul III- am suferit doua interventii chirurgicale grave iar starea mea de sanatate nu imi permite reluarea activitatii.
Am varsta de 41 de ani si o vechime in munca de 20 de ani si 7 luni- studii superioare- sex feminin.
Am studiat legea , si exemplele de pe acest forum insa cu tot respectul , exemplele date sunt la fel de neclare ca si textul din lege. Toti cei in cauza apelam la Dvs si ne dorim sa ne calculam cu aproximatie cuantumul pensiei de invaliditate pentru a elimina dubiile ca, cuantumul pensiei de invaliditate calculat de cei responsabili sa fie unul corect.
- Ce reprezinta punctajul lunar? Ce reprezinta punctajul mediu anual? Cum se calculeaza exact si cum se raporteaza la veniturile realizate in toti anii de munca.
Am fost victima unui accident rutier in data de 3 ianuarie- internata in spital 10 zile, am suferit o interventie chirurgicala - ruptura de splina- splina scoasa si hemoragie interna, contuzie genunchi stang.
Pana in prezent am solicitat expertiza medico legala deoarece am depasit termenul legal de 30 de zile- zilele de ingrijiri medico legale obtinute sunt de 40-45 de zile.
Accidentul a avu loc la Sinaia, spitalizarea la Ploiesti iar eu locuiesc la Targu Mures- declaratia am dat-o la Targu Mures- am solicitat comisie rogatorie.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari:
1. Daca exista un termen de la data accidentului de deschidere a dosarului de dauna catre Asiguratorul RCA si daca obtinerea prejudiciului se poate recupera doar daca exista o plangere penala asupra vinovatului accidentului( soferul vinovat este prietenul prietenei mele...masina in care ma aflam la accident).
2. Daca urmarirea penala se realizeaza din oficiu chiar daca numarul de ingrijiri medicale este mai mic de 90 de zile, dar prin leziunile suferite a fost pusa viata in pericol si este lipsa unui simt.
De curand am fost victima unui accident rutier, a intrat frontal intr-un tir, eu am fost spitalizata 10 zile, hemoragie interna si operatie splina, diverse alte contuzii: genunchi si alte leziuni toracale. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la cateva intrebari:
1. Cine plateste cheltuielile de spitalizare( prietenul prietenei mele a fost vinovatul accidentului), masina in care am fost singura victima/ masina noastra avariata total.Nu doresc sa fac plangere impotriva amicului meu- dar am inteles ca , cheltuielile de spitalizare nu sunt suportate de CJAS ci se recupereaza de la vinovatul accidentului sau prin asigurarea RCA?
2. Inca nu am dat nici o declaratie la Politie- se asteapta refacerea mea fizica pentru a se putea da declaratia- Ce trebuie declarat la Politie?
Va rog sa ma ajutati cu un sfat si o parere avizata in urmatoarea problema:
-Daca sotul a beneficiat de premiul pentru nasterea unui copil,eu mai pot beneficia de acest premiu?Am inaintat cererea catre conducerea societatii,dar mi s-a solicitat o adeverinta de unde sa rezulte daca sotul a primit sau nu acest premiu,iar in situatia in care a primit premiul ,eu ca mama nu mai pot beneficia de acesti bani