avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Victima accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Victima accident rutier

Buna ziua,


Am fost victima unui accident rutier in data de 3 ianuarie- internata in spital 10 zile, am suferit o interventie chirurgicala - ruptura de splina- splina scoasa si hemoragie interna, contuzie genunchi stang.
Pana in prezent am solicitat expertiza medico legala deoarece am depasit termenul legal de 30 de zile- zilele de ingrijiri medico legale obtinute sunt de 40-45 de zile.
Accidentul a avu loc la Sinaia, spitalizarea la Ploiesti iar eu locuiesc la Targu Mures- declaratia am dat-o la Targu Mures- am solicitat comisie rogatorie.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele intrebari:
1. Daca exista un termen de la data accidentului de deschidere a dosarului de dauna catre Asiguratorul RCA si daca obtinerea prejudiciului se poate recupera doar daca exista o plangere penala asupra vinovatului accidentului( soferul vinovat este prietenul prietenei mele...masina in care ma aflam la accident).
2. Daca urmarirea penala se realizeaza din oficiu chiar daca numarul de ingrijiri medicale este mai mic de 90 de zile, dar prin leziunile suferite a fost pusa viata in pericol si este lipsa unui simt.

Multumesc mult. O zi frumoasa.


Cu respect,




Alte discuții în legătură

Victima accident rutier criscris2011 criscris2011 Buna seara. De curand am fost victima unui accident rutier, a intrat frontal intr-un tir, eu am fost spitalizata 10 zile, hemoragie interna si operatie ... (vezi toată discuția)
Termen contestare certificat medico-legal farmec_ farmec_ Buna ziua, am obtinut ca urmarea unui accident rutier in care fica mea a fost victima - un certificat medico-legal cu 7zile spitalizare. Intrucat imediat ce ... (vezi toată discuția)
La certificatul medico-legal se ia in considerare si o a doua spitalizare? user4321 user4321 Am fost implicat recent intr-un accident de masina in care am fost considerat vinovat pentru ca nu m-am asigurat cand am schimbat banda. Dupa intrarea pe banda ... (vezi toată discuția)