avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Activitate diablow

Activitate diablow

Răspuns la discuția Pensie handicap grad I
atunci e indemnizatie ... imi cer scuze dar nu sunt la curent cu termenii specifici :D
Răspuns la discuția Pensie handicap grad I
Pensie de nevazator.
Buna ziua, rog un moderator sa mute topicul in cazul in care nu este postat unde trebuie. Am nevoie de informatii in legatura cu o pensie de nevazator. Persoana in cauza este bunicul meu ( decedat in urma cu 5 luni). Mentionez faptul ca timp de 2 ani a locuit la un azil de batrani, pe perioada caruia i-a fost anulat pensie de insotitor + pensia de nevazator. Mi se pare normal sa i se anuleze ajutorul de nevazator dar nu si pensia de handicap grad I. Intrebarea mea este urmatoare: este normal sa i se anuleze pensia de nevazator? daca nu, va rog sa ma indrumati in pasii ce trebuie urmati pentru a recupera acestei pensii. Va multumesc.
Discuție Proces Verbal
Este posibil sa imi vina acasa o amenda daca nu s-a intocmit PV si nici Dovada de constatare?
Răspuns la discuția AMENDA RATB
Deci in mare pot sa primesc amenda acasa DACA NU MI S-A INTOCMIT PV si nici DOVADA DE CONSTATARE? #-o#-o#-o
Răspuns la discuția AMENDA RATB
intre timp am gasit pe situl lor ceva interesant ---> [ link extern ]
Controloarea fara nume nu a pomenit absolut nimic despre vreo dovada de constatare sau proces verbal..... in linkul ala scrie clar ca trebuie sa inmaneze una din ele.... daca primesc amenda acasa inseamna ca au ramas datele mele salvate pe aparatu lor de mana si ca imi fac PV in absenta mea ( ceea ce este ilegal) ... si din cate am inteles de la cativa prieteni care au luat amenzi , au fost dati afara din autobuz....
Discuție AMENDA RATB
Buna ziua! am si eu o intrebare . Astazi am "primit" amenda la ratb pe linia 300 ; ideea e ca am avut card cu o calatorie valabila ( facuta cu 5 minute inainte) dar "am uitat" sa apropii cardul de aparatul ala din autobuz.
Logic au venit 2 cucoane le-am inmanat cartela la care am primit seaca intrebare : Dc nu ai validat cardul???? am bagat eu niste scuze in fine in final a zis de amenda insa doar vag cam cat sa ma sperie( fara macar sa se oboseasca sa imi zica cum se numesc). Mi-au cerut buletinul de 2-3 ori si bineinteles ca am refuzat. Apoi a bagat cardul care ramasasera la ele intr-un aparat pt 3-4 secunde insa fara sa imi scoata vreo chitanta cu amenda sau ceva in gen.. Mentionez ca nu au zis nimic de niciun proces verbal si nici nu m-au dat jos din autobuz( ele au iesit la prima statie iar eu am continuat sa merg). De amenda le-am spus ca nu am bani si doar atat fara sa imi zica ca imi vine acasa sau ceva in gen.... Intrebarea este : o sa vina amenda acasa ? sau au facut doar sa ma sperie? pt ca aveam calatorie da nu o validasem deci nu mergeam chiar ilegal " ".... ceea ce ma sperie este faptul caa a bagat cardul in aparatul lor ( pe card scrie numele si primele 5-6 cifre din CNP insa cand am facut prima data cardul m-a inregistrat dupa CNP).....
Am inteles ca normal trebuia sa imi faca PV si sa ma dea jos ceea ce nu s-a intamplat.... La final si-a zis una celeilalte hai ca nu stau sa ma tiganesc ( asta dupa ce toti din autobuz au sarit in favoarea mea) si au coborat.. deci de amenda a zis doar o singura data cand am intrebat unde o platesc. , la care ea a zis platesti acuma 50 ron ; i-am zis ca nu am si nu a mai zis nimic. ;
Care sunt sansele sa primesc acasa amenda? unde pot plati acea amenda? Daca nu o platesc in timp creste valuarea? Cum pot afla daca am primit sau nu? :((