avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie handicap grad I
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie handicap grad I

Buna ziua, rog un moderator sa mute topicul in cazul in care nu este postat unde trebuie. Am nevoie de informatii in legatura cu o pensie de nevazator. Persoana in cauza este bunicul meu ( decedat in urma cu 5 luni). Mentionez faptul ca timp de 2 ani a locuit la un azil de batrani, pe perioada caruia i-a fost anulat pensie de insotitor + pensia de nevazator. Mi se pare normal sa i se anuleze ajutorul de nevazator dar nu si pensia de handicap grad I. Intrebarea mea este urmatoare: este normal sa i se anuleze pensia de nevazator? daca nu, va rog sa ma indrumati in pasii ce trebuie urmati pentru a recupera acestei pensii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:10, 18 Februarie 2012
A avut pensie sau indemnizatie? Este legal sa se intrerupa plata indemnizatiei
Pensie de nevazator.
Nu stiu sa existe pensie de nevazator. Exista ori indemnizatie de handicap pentru nevazatori ori pensie de invaliditate.
atunci e indemnizatie ... imi cer scuze dar nu sunt la curent cu termenii specifici :D
Legea spune ca se suspenda plata indemnizatie a celor aflati in centre de ingrijire/plasament

Alte discuții în legătură

Indemnizatie handicap pavady pavady as dori sa stiu daca o persoana cu handicap (boala alzheimer) care primeste pe langa pensia de handicap si indemnizatie de insotitor, in momentul in care este ... (vezi toată discuția)
Acordare bilete de transport pentru insotitorul persoanei cu handicap grav anda700 anda700 va solicitam o informatie privind un caz al unui nevazator cu handicap grav: 1. nevazatorul cu handicap grav primeste indemnizatie de insotitor de la Casa ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de handicap pentru demență mihaela_2 mihaela_2 Bună ziua, Am situația următoare: - bunicul este diagnosticat cu demență mixtă si Parkinson, cu referate medicale de la comisie care atestă lucrul ... (vezi toată discuția)