buna,va rog sa-mi spuneti ce pot face daca intru in preaviz 20 zile lucratoare conf.contr.de munca,si firma unde lucrez nu isi respecta data incetarii perioadei de preaviz.mentionez ca lucrez pe tir si fac curse in strainatate.va multumesc
buna ziua,va rog sa raspundeti la o intrebare.detin cont si card valuta la o banca din tara,fac deplasari in strainatate,in 1.07.2012 firma la care lucrez mi+a pus in cont 350 euro,in 14.07.2012 am fost la un bancomat in belgia pt.a scoate banii.am introdus cardul am introdus suma de 350 euro cat aveam in cont,dupa care s+a afisat pe card fonduri insuficiente,contactati banca,am introdus din nou cardul am cerut din nou suma de 300 euro,crezand ca nu mi+a dat toata suma , ca imi ia si comision,din nou la fel,fonduri insuficiente,contactati banca,din nou acelasi lucru cu suma de 50 euro.m+am gandit ca poate bancomatul nu are bani,dupa cateva zile am mers la alt bancomat,la fel.am trimis sotia la banca in tara si cei de acolo au spus ca am scos banii,asa le apare lor, i+a facut refuz de plata,si in 30 zile ni se va da un raspuns.va rog sa+mi spuneti voi recupera banii,sau i+am pierdut,ce trebuie sa fac pt.a recupera banii,noi nu avem nici o garantie asupra banilor din banci,va multumesc
nu mi-ati raspuns la intrebare.va rog frumos sa-mi spuneti cine are dreptul la dobanda banilor depusi la banca??firma sau mi se cuvine mie suma depusa + dobanda aferenta anilor de cand mi s-a retinut pana in momentul plecarii din firma??va multumesc pt.raspuns
buna ziua,la firma unde lucrez se retine garantie materiala pana la suma de 4500 roni,in rate lunare,dupa achitarea acestei sume drept garantie ni s-a spus ca aceasta suma este in banca si ne-a dat un act aditional la contractul de munca sa-l semnam care consta ca acesti bani se restitue doar la lichidare sau demisie,dar doar dupa 2luni de la data incheierii contractului de munca.am marea rugaminte sa-mi spuneti daca este corect sa ni se retina atatia bani drept garantie si daca se poate cere un act doveditor unde sunt de fapt acei bani,nu avem un extras de cont,nimic,daca este corect va rog sa-mi spuneti daca eu ca angajat la aceasta firma de 8ani,fiind banii intr-un cont la banca eu nu beneficiez de nici o dobanda de pe urma lor?cine ia aceasta dobanda in fiecare an/este legal si ce pot face.va multumesc mult pt.raspuns