Am inteles, multumesc mult.
Buna ziua. Problema ar fi urmatoarea. Intr-un dosar penal, in fata primei instante, procurorul declara apel impotriva sentintei, respectiv in favoarea mea, iar instanta de apel decide sa caseze sentinta cu trimitere spre rejudecare pe motive de necompetenta a instantei de fond. In cursul rejudecarii pe fond, instanta competenta constata acte materiale si fapte noi. Intrebarea este daca situatia mea se poate agrava in aceste conditii tinand cont de principiul "Non reformatio in pejus" ?! Va multumesc.
Intr-adevar. Intra in competenta Inaltei curti de casati si justitie.
Pai da, in 10 zile trebuie sa declarati recursul. Dar judecatorul nu a zis unde trebuie si depus in caz ca se doreste acest lucru, a specificat decat zielel care sunt la dispozitie ? Raman la aceeasi parere, Curtea de apel.
Sunteti sigura ca decizia data in apel la curtea de apel este supusa recursului ? daca da, banuiesc ca tot la curtea de apel se declara si recursul. Nu cred ca se pune problema de Inalta Curte De Casatie si Justitie.
Mersi Mysogyn. In ceea ce priveste legea cu privire la despagubirile auto am auzit si eu de ea, dar nu as vrea sa ajung acolo. Ceea ce tine de plangerea procedural penala, la fel ma gandeam si eu, dar problema e ca nu ma ajuta aceasta plangere in cazul in care nu am aflat DELOC pana acum nici o masura pe care ar fi luat-o parchetul in dosar. Pe langa asta, eu stiam ca te poti adresa unei instante civile chiar daca nu exista autoritate de lucru judecat pe parte penala. Daca se reia procesul penal, procesul civil se suspenda. Poate ma insel. Multumesc oricum.
Nu sunt sigur, asa presupun. A fost vorba de un accident rutier din care au rezultat 2-3 zile de ingrijiri medicale materializate printr-un certificat medico legal care a fost si el depus la dosarul cauzei. Presupun ca e vorba de o scoatere de sub urmarire penala pe art.10 lit b sau b1. Dar indiferent de ce masuri s-au luat, nu mi-a fost comunicat nimic, ceea ce pare dubios. Eu am precizat in declaratii ca ma consider parte civila in procesul penal si cer daune morale si materiale....
Un mic ajutor daca se poate. Intrebarea este urmatoarea: Daca intr-o cauza procurorul dispune n.u.p, sau incepe u.p si da solutia scoaterii pe art.10 lit.b-b1 CPP, nu este obligat sa comunice partilor implicate in proces sau persoanelor interesate, masurile luate (art.246 CPP) ?! Acest lucru nu reprezinta o neexercitarea a rolului activ si o imposibilitate ca persoana interesata sa-si exercite dreptul la aparate mai departe ?!respectiv cu o plangere pe art.278 sau adresarea unei instante civile pentru daune materiale si morale ?! Precizez ca este vorba despre un incident petrecut acum 1 an si 2 luni. Nici pana acum nu am primit nici o decizie luata. Masurile enumerate mai sus sunt cele presupuse de mine... Multumesc