avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema in apel.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema in apel.

Buna ziua. Problema ar fi urmatoarea. Intr-un dosar penal, in fata primei instante, procurorul declara apel impotriva sentintei, respectiv in favoarea mea, iar instanta de apel decide sa caseze sentinta cu trimitere spre rejudecare pe motive de necompetenta a instantei de fond. In cursul rejudecarii pe fond, instanta competenta constata acte materiale si fapte noi. Intrebarea este daca situatia mea se poate agrava in aceste conditii tinand cont de principiul "Non reformatio in pejus" ?! Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ionutzPVL , utilizator 21:44, 8 Iunie 2011
nu. principiul este aplicabil si in cazul rejudecarii in urma retrimiterii dosarului la instanta de fond.
Am inteles, multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agravarea situatiei inculpatului in cel de al doilea recurs? ContSters40598 ContSters40598 Recursul inculpatului a fost admis la ICCJ, dar si recursul Parchetului care l-a declarat atat in fav. inculpatului , - in latura civila cat si in latura ... (vezi toată discuția)
Exceptia prescriptiei dr. actiune si principiul non reformatio in pejus ankagrecia ankagrecia As dori sa stiu care este legatura intre exceptia prescriptiei dreptului la actiune pentru obligatia de a face invocata de parat in apel si principiul non ... (vezi toată discuția)
Apel Martonze Martonze Am o sentinta favorabila la fond. Sentinta este apelata de partea adversa. Daca depun si eu apel , instanta nu poate da o sentinta mai dezavantajoasa pentru ... (vezi toată discuția)