Prin epuizarea tuturor instantelor nationale se intelege ca ar mai fi trebuit sa sesisez si Inalta Curte de Casatie si Justitie ? In cazul meu, hotararea definitiva si irevocabila este data de Curtea de Apel Bucuresti. Orice alt demers ar fi fost inutil (revizuire, contestatie in anulare). Pentru a-mi fi admisa cererea la CEDO trebuie doar sa ma incadrez in termenul de 6 luni de la pronuntarea ultimei decizii. Ar mai fi si alte aspecte de care trebuie sa tin cont ?
In regula, am inteles ca pt. oferta reala urmata de consemnatiune trebuie sa apelez la un executor judecatoresc, apoi obligatoriu validarea platii la instanta.
Nu exista insa o obligatie procedurala a creditorului, in sensul unei notificari prealabile, abia dupa care sa se adreseze unui executor ?
Din cate m-am documentat si executorul judecatoresc cere instantei incuviintarea inceperii executarii silite. Cum sa fiu executat silit, daca nu a fost cercetata calea amiabila ? Nu este un abuz al creditorului ?
Daca totusi stabilesc cu partea adversa modul in care va decurge plata, un extras de cont sau o chitanta de mana sunt relevante, sau tot trebuie sa apelez la un executor ?
Repet, nu se pune problema de a nu plati de buna-voie cheltuielile de judecata.
Insa nu pot sa ma duc, pur si simplu, cu suma respectiva la partea adversa, inainte de a stabili cu aceasta o modalitate legala de plata (virarea intr-un cont, de exemplu).
Din motive lesne de inteles nu exista o buna comunicare cu aceasta.
Cum demonstrez ca mi-am achitat obligatiile, daca ii platesc cash, in mana ?
Si apoi, indiferent de cum as actiona, pot impiedica eu partea adversa sa ia legatura cu un executor judecatoresc, sa ma incarce in acest fel si cu alte cheltuieli ?
Trebuie sa existe o solutie astfel incat sa nu platesc si cheltuieli de executare...
Buna ziua.
Este cam impropriu zis "executare silita" pt. ca nu m-am opus platii sumei respective.
In urma sentintei ramase definitiva si irevocabila mi s-a pus in vedere plata unor cheltuieli de judecata. N-as vrea insa sa ma grabesc, decat daca aceasta mi se solicita printr-un executor judecatoresc.
Ma intereseaza cum as putea evita sa platesc cheltuielile de executare.
Daca partea adversa se adreseaza unui executor judecatoresc, nu inseamna ca voi suporta inclusiv cheltuielile de executare ?
Sau intervine mai intai o notificare sau somatie de plata, dupa care (daca nu ma conformez) urmeaza sa platesc mai mult ? Care este procedura ?
Multumesc.