Puteti evita cheltuielile de executare, executand de buna-voie plata sumei din sentinta ramasa definitiva si irevocabila.
Daca asteptati invitatia (somatia executorului judecatoresc-de exemplu) pentru a plati debitul, veti plati si cheltuielile de executare.
Cred ca dvs. doriti sa fiti executat silit dar..nu sa platiti si cheltuielile de executare...iar acest lucru, nu se prea poate, conform legislatiei in vigoare.
Repet, nu se pune problema de a nu plati de buna-voie cheltuielile de judecata.
Insa nu pot sa ma duc, pur si simplu, cu suma respectiva la partea adversa, inainte de a stabili cu aceasta o modalitate legala de plata (virarea intr-un cont, de exemplu).
Din motive lesne de inteles nu exista o buna comunicare cu aceasta.
Cum demonstrez ca mi-am achitat obligatiile, daca ii platesc cash, in mana ?
Si apoi, indiferent de cum as actiona, pot impiedica eu partea adversa sa ia legatura cu un executor judecatoresc, sa ma incarce in acest fel si cu alte cheltuieli ?
Trebuie sa existe o solutie astfel incat sa nu platesc si cheltuieli de executare...
in cazul in care doriti sa plati si nu exista consens, fie descarcare pe pv/chianta, fie op, exista o procedura, respectiv oferta reala urmata de consemnare...
si asta inainte de inceperea executarii
ulterior platiti toate cheltuielile, executor, avocat, alea alea..:)
In regula, am inteles ca pt. oferta reala urmata de consemnatiune trebuie sa apelez la un executor judecatoresc, apoi obligatoriu validarea platii la instanta.
Nu exista insa o obligatie procedurala a creditorului, in sensul unei notificari prealabile, abia dupa care sa se adreseze unui executor ?
Din cate m-am documentat si executorul judecatoresc cere instantei incuviintarea inceperii executarii silite. Cum sa fiu executat silit, daca nu a fost cercetata calea amiabila ? Nu este un abuz al creditorului ?
Daca totusi stabilesc cu partea adversa modul in care va decurge plata, un extras de cont sau o chitanta de mana sunt relevante, sau tot trebuie sa apelez la un executor ?
Multumesc.