am calculat taxa de timbru si este destul de mare . Daca exista 4 coproprietari si 2 dintre ei se inscriu in prevederile OUG 51/2008 , taxa de timbru se calculeaza in functie de partea fiecaruia ?
daca inaintam o actiune penala si apoi in cadrul acesteia formulam o actiune civila , plata va cadea in sarcina celui culpabil ? se poate cere anularea actului de vanzare cumparare in acest caz ?
Din ce am auzit de la primarie dl Genovel a facut cadastru si intabulare pentru respectivul terenul , dar nu am un act oficial din care sa rezulte acest lucru .
Data fiind situatia de fapt sunt sanse infime (doar teoretice cred) ca donatia sa fi fost revocata in baza art 829 Cod civil .
In conditiile in care are cadastru si intabulare si donatia nu a fost revocata pe ce art de lege imi pot motiva cererea de chemare in judecata ?
art 1337 din codul civil - vanzatorul este de drept obligat , dupa natura contractului de vanzare , a raspunde catre cumparator de evictiunea totala sau partiala a lucrului vandut sau de sarcinile la care s-ar pretinde supus acel obiect si care n-ar fi declarate la facerea contractului
Aici se vorbeste de raspundere vanzatorului in fata cumparatorului , mi se pare normal ca eu sa il chem direct in judecata pe cel ce a vandut terenul ce nu ii apartinea sau il chem in judecata pe actualul proprietar iar acesta il poate chema in calitate de garant pe vanzatorul terenului ?
Am lasat cele 2 nume intregi in speranta ca sunt si alte persoane in aceeasi situatie si pot sa ma ajute , cunoscand acest mod de operare sau persoanele ce in viitor vor avea aceasta problema cu aceleasi persoane
In anul 1996 I.G. doneaza prin act autentic terenul X in com [editat de admin] , obtinut in baza legii 18/1991
Donatarul isi face rol la primarie , plateste impozit si terenul este lasat in administrare asociatiei [editat de admin] , de unde primeste anual produse agricole .
In 2009 acelasi I.G. prin mandatar [editat de admin] instraineaza terenul X prin act de vanzare cumparare , intocmit de notarul [editat de admin] , in baza aceluiasi titlu de proprietate , cumparator fiind tot [editat de admin] .
Terenul nu avea cadastru si certificatul fiscal a fost obtinut pentru ca la rolul lui IG nu figura respectivul contract de donatie (aceasta este scuza oficiala)
Cel putin din punct de vedere teoretic sunt 2 variante
A Contractul de donatie revocat in baza art 829 Cod civil - am verificat pe portal.just.ro dupa numele eventualului reclamant IG si nu apare intrun astfel de litigiu si nici nu avea motiv pentru intentarea unui astfel de proces
B O complicitate a mafiei imobiliare cu primaria pentru ca in respectiva zona se zvoneste ca urmeaza sa se construiasca un aeroport pt firmele low cost .
1. cum pot sa verific daca acest contr de donatie a fost revocat ?
2 Daca nu a fost revocat problema se va rezolva in instanta cu o actiune in constatarea nulitatii actului de v-c ? sau alt tip de actiune ?
3 Ce mai pot face pentru a clarifica situatia , atat pentru mine cat si pentru instanta
a. pot cere actele ce au stat la baza intocmirii contr de v-c de la dna notar [editat de admin] ?
b. pot sa cer de la primarie vreun act (istoric de rol sau certificat de atestare fiscala)? pot sa ii acuz si pe ei de neglijenta in serviciu ?
c. ma poate ajuta biroul de carte funciara ?