avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident auto

In august 2008 mama mea a suferit un accident auto,medicul legist acordindu-i 70-75 de zile de ingrijiri medicale,deci dosarul intocmit de politie are si o latura penala.In 2011 inculpatul actual (accidentul provocindu-se intre 2 masini,intr-una dintre ele fiind pasagera mama mea) a solicitat si a obtinut efectuarea unei expertize de catre experti de la Bucuresti(INEC,probabil).Acestia au comunicat ca rezultatul expertizei se va stabili in 10-12 luni.Daca se va gasi vinovat celalalt conducator auto,procesul se va relua cu faza de Fond,Apel,momentan procesul fiind la Apel.In aceste conditii ma tem ca pina la pronuntarea sentintei definitive va surveni prescriptia faptei.Va rog sa-mi spuneti dupa cit timp va surveni,conform legii,prescriptia acestei fapte?
Cel mai recent răspuns: itfirm , utilizator 15:59, 22 Mai 2011
termenul de prescriptie inceteaza sa curga pe durata desfasurarii procesului .

termenul general de prescriptie este de 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident-vatamare corporala ely86 ely86 In urma cu o saptamana am provocat un accident de circulatie in urma caruia victima a suferit o fractura de femur stang si fractura incheietura mana ... (vezi toată discuția)
Cate amanari de pronuntare sunt? erikka erikka BUNA SEARA IN DATA DE 22.06.2010 AM AVUT INCHEIEREA PROCESULUI LOVIRE SAU ALTE VIOLENTE IN CURSUL DUPA-AMIEZII URMA SA SE DEA PRONUNTAREA ,DAR NU A FOST ASA ... (vezi toată discuția)
Foarte important, munci, accident mortal de munca brasovbrasov brasovbrasov in urma unui eveniment rutier in 2008 februarie rezulta decesul unui pasager in autoturismul de serviciu, pasager aflat in timpul programului, in cauza ITM-ul ... (vezi toată discuția)