Va multumesc din suflet! La AJPS am fost prima oara unde mi s-a spus ca nu se poate. Dupa parerea dumnealor, singura solutie era sa suspend activitatea la PFA (cred ca era cea mai simpla ...). Tot la AJPS mi s-a spus ca sotul trebuie sa fie minim o luna in CCC pt a cere apoi supliment. O sa merg iarasi, de data asta cu textul din Ordinul MMFPS tiparit !
Inca odata va multumesc si numai bine!
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt angajata cu norma intreaga dar am si un PFA. Am nascut pe 23 februarie, am beneficiat de cele 126 de zile de concediu medical, acum sunt in concediu de odihna (mi se mai cuveneau 32 de zile). Este posibil sa beneficiez de stimulent, sa nu renunt la activitatea de la PFA dar sa nu merg la serviciu macar un an (pot lua concediu de crestere copil de la serviciu, fara indemnizatie sau ar trebui sa iau concediu fara plata?). Daca situatia e prea complicata in cazul meu, ar putea beneficia sotul meu de stimulent? Poate cere direct plata stimulentului sau trebuie sa fie o perioada in CCC (in acest caz, care este perioada minima?).
Va multumesc, sper ca m-am facut inteleasa.
Multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul acordat :). Confuzia mea provine din textul citat mai sus, care spune ca beneficiaza de stimulent cei care obtin venituri supuse impozitului pe venit, eu intelegand prin acestea veniturile de la PFA.
Va multumesc pentru raspuns dar nu am gasit nicaieri in textul legii conditii pentru acordarea concediului, doar pentru plata indemnizatiei - pe care eu nu o doresc.
Iar referitor la stimulent se spune "Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 500 lei pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani."
adica nu se precizeaza ca trebuie sa imi reiau actvitatea la locul de munca ....
Conditiile de care spuneti dvs. se gasesc intr-un alt act legislativ?
Multumesc.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: sunt angajata (din 2003), am si un PFA (tot din 2003) si am nascut in februarie 2011. Momentan sunt in concediu medical.
As dori sa stiu daca imi pot lua concediu de crestere copil de la locul de munca (sunt profesor), sa imi continui activitatea la PFA si sa beneficiez de stimulent (din cate am inteles eu, in lege spune ca se acorda parintilor care obtin venituri impozabile pe perioada concediului ....).
Va multumesc!