Doanmna, am patit aproximativ acelasi lucru. Cu un avocat care chiar activeaza pe acest forum din pacate. Intrucat contractul de asistenta juridica este titlu executoriu, in caz de neplata a onorariului, indiferent de ce s-a intamplat in cauza (daca ati fost sau nu reprezentata, daca avocata si-a indeplinit obligatiile sau nu etc), datorita minunatei legislatii romanesti, va puteti trezi executata silit. Din nefericire legea romana nu tine cont de dedesubturile acestor contracte si protejeaza aproape de imunitate avocatii (si magistratii daca e pana acolo). Va sugerez, daca inca mai aveti aceasta problema, sa faceti o reclamatie atat la Barou cat si la OPC. Nu stiu ce rezultate ati putea avea, insa merita incercat.
Buna ziua. Daca se poate sa primesc un raspuns la cateva intrebari, v-as fi recunoscator:
1.un contract de asistenta juridica, fiind prin excelenta titlu executoriu, mai necesita investirea de catre instanta cu formula executorie?
2.Sau poate fi pus in executare direct de catre executorul judecatoresc?
3.De asemenea, cum se stabileste intinderea executarii, sau de catre cine? (de pilda daca aceasta se face prin poprire pe veniturile din salarii-care din cate stiu eu poate fi de cel mult 1/5 din salari-art 409 pct.c, C pr civ.)
4. Termenul de 15 zile de introducere a contestatiei la executare se calculeaza de la primirea somatiei de executare (e vorba de 15 zile calendaristice, sau lucratoare ? legiuitorul e cam vag la cap. acesta), sau de la implinirea primui act de executare (prima poprire pe salariu de exemplu)?
5. In caz de depasire a termenului, este posibila o repunere in termen? daca da, ce motive pot fi invocate?
Va multumesc anticipat.
am trimis si cererea de reziliere si propunerea platii sumei de 1000 ron prin email, la adresa indicata chiar de ei. Am trimis si prin fax si chiar si prin posta cu conf de primire (dar nu am primit confirmarea). Prostia mea a fost ca nu am facut-o prin intermediul unui executor...
Sper totusi sa gasesc o solutie. Momentan cred ca doar contestatia e optiunea, chiar daca nu e suspensiva de exec in lipsa unei garantii.
Inca odata, multumesc mult pentru opinia exprimata.
Va multumesc mult pentru raspuns. In mare aveam cam aceleasi idei exprimate de dvs. In ceea ce priveste reprezentarea prin avocat, nu e o problema, pot sa o fac singura. E ceva mai dificil din punt de vedere procedural insa avand in vedere ca internetul ofera atat de multa informatie in materie, cred ca un studiu atent poate sa ma ajute. Intr-adevar imi admit si partea mea de vina, raportata la semnarea si "dezicerea" de contractul respectiv insa mizez in continuare pe acelasi lucru precizat d edumneavostra: La urma urmei, independent de cum au evoluat lucrurile daca ma raportez strict la obligatiile contracutale neindeplinite, ar trebui sa obtin macar o reducere a sumei cerute.
Mai exista si problema cu pactul comisoriu de gr 4 care stipuleaza ca respectivul contract este titlu executoriu in caz de neindeplinire a obligatiilor de plata.
PS: Am incercat o impacare amiabila si am fost de acord sa achit o suma de pana in 1000 ron pentru intampinarea depusa. Insa..se pare ca nu au considerat acest lucru suficient.
O ultima intrebare: un act de identitate expirat ,folosit ca si identificar a unei parti , folosit la incheierea unui contract ctr. , afecteaza in vreun fel valabilitatea contractului?- cnp neprecizat pe ctr.
Buna ziua. Situatia mea: am semnat un contract cu un avocat pentru a ma reprezenta intr-un proces. Avand in vedere insa ca nu am avut de unde face rost de bani pentru onorariul lui (f mare), l-am contactat in aceeasi zi si i-am spus ca vreau sa renunt la reprezentare. In ciuda acelei discutii, in ziua imediat urmatoare a si trimis prin fax o intampinare extrem de vaga in numele meu- . In cele din urma mi-am asumat intampinarea, dar m-am reprezentat singura pe tot parcursul procesului, pe care l-am si castigat in prima instanta.
Am transmis prin email, fax si s-a constatat si de catre instanta ce solutiona litigiul in cauza (in incheierea de sedinta) o crerere de reziliere a contractului. Problema mea: nu am facut-o prin intermediul unui executor- Adica am transmis doar un raspuns la notificare catre biroul executorului, in care explicam rezilierea contractului-nu stiu ce valoare are (?) . Am trimis-o si prin posta, cu confirmare de primire, dar nu am primit nimic.
Eh si acum am primit de la eticul avocat, o somatie de executare silita prin executor jud. pentru 100 si ceva de mil (onorariul-ptr ce...nu stiu? )Am vazut ca deja s-au trimis si notificari de poprire pe cont.
Intrebarea: Pot face ceva? (in afara de contestatia la executare care am inteles ca doar rarisim e admisa) . Nu are nici o relevanta faptul ca nu si-au indeplinit la urma urmei nici ei obligatia contractuala de a ma reprezenta?
Va rog mult help.
Multumesc anticipat.