Buna ziua. Daca se poate sa primesc un raspuns la cateva intrebari, v-as fi recunoscator:
1.un contract de asistenta juridica, fiind prin excelenta titlu executoriu, mai necesita investirea de catre instanta cu formula executorie?
2.Sau poate fi pus in executare direct de catre executorul judecatoresc?
3.De asemenea, cum se stabileste intinderea executarii, sau de catre cine? (de pilda daca aceasta se face prin poprire pe veniturile din salarii-care din cate stiu eu poate fi de cel mult 1/5 din salari-art 409 pct.c, C pr civ.)
4. Termenul de 15 zile de introducere a contestatiei la executare se calculeaza de la primirea somatiei de executare (e vorba de 15 zile calendaristice, sau lucratoare ? legiuitorul e cam vag la cap. acesta), sau de la implinirea primui act de executare (prima poprire pe salariu de exemplu)?
5. In caz de depasire a termenului, este posibila o repunere in termen? daca da, ce motive pot fi invocate?
Somatie
CORINA CONSTANTIN
O rugaminte:am primit somatia de plata,trebuie sa platesc in 1 zi, daca nu platesc si fac contestatie la executare, se suspenda executarea sau se poate trece ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent
leusan
Intru-un contract de imprumut cu un ifn (proxicredit sau cofidis) in care s-a intirziat cu plata ratelor cca 3-4 luni , acesta s-a transformat ,si-a schimbat ... (vezi toată discuția)