avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate Fullbet

Activitate Fullbet

Asa e romanul...cand e vorba de ajutat iti scrie la misto un rand si te plaseaza in alta parte...cand e vorba de cearta, polemica sau alte chestii, romanul nostru are timp de toate, scrie cate 10 randuri...
Nu vreau sa deranjez dar mie mi se pare ca vorbim alta limba...
Eu am postat o problema pe acest forum cu speranta ca cineva competent imi poate oferi o solutie sa rezolv situatia in care ma aflu...am primit de la dumneata sfatul sa iau legatura cu avocatul meu, iar la final sunt banuit ca verific avocatii....in fine...
Concluzie: Ajutor = 0
Ce rost mai are sa intru pe acest forum daca sunt trimis sa caut rezolvarea problemei in alta parte?
Desigur o sa intreb si avocatul, dar am si eu o intrebare:
Daca toti vizitatorii acestui forum care se confrunta cu una sau mai multe probleme ar apela la avocatii lor, desigur toate problemele s-ar rezolva, atunci ce motive ar mai fi sa intre si pe acest forum?
Am vorbit cu executorul si mi-a zis ca el nu are dreptul sa ma invete ce trebuie sa fac..A zis ca el si-a facut datoria si m-a instiintat la licitatie ca imobilul este inchiriat iar eu am fost de acord cu acest lucru, de acum sa ma descurc...Inca nu am vb cu avocatul dar se pare ca trebuie pana la urma sa rezolv in instanta...totusi nu as vrea sa dureze asa de mult...chiar nu este o cale sa rezolv mai repede? Oare era mai bine sa anulez contractul de inchiriere prin instanta si pe urma sa particip la licitatie sa adjudec bunul in contul creantei? Pentru varianta asta tot 2-3 ani trebuia sa astept?
Buna seara,
Daca e 1 luna 2 nu este problema..sper sa ai si dreptate si sa nu fie vorba de 2-3 ani..maine o sa ma interesez mai exact, o sa vorbesc cu executorul judecatoresc eventual si cu un avocat si o sa vad ce imi ramane de facut.
Fara o hotarare judecatoreasca nu stiu daca executorul are dreptul sa evacueze persoanele din imobil daca acesta este inchiriat. Este posibil asa ceva?
Multumesc pentru raspuns,
Ruda nu are alte proprietati..daca ar avea exista o sansa sa grabesc lucrurile?
Nu mai inteleg nimic cu legile astea...
Deci...daca vreau sa imi vand imobilul personal...pot sa iau si eu o suma de bani imprumut de la o persoana si garantez cu imobilul...imediat inchiriez imobilul unei rude pentru 1 euro pe luna...si stau cativa ani linistit si fara griji...Credeti ca este corect?
Multumesc pentru raspuns..
Nu inteleg de ce dureaza asa de mult (2-3 ani) actiunea de evacuare.
Este evident ca acest imobil a fost inchiriat doar ca eu sa nu pot intra in posesie. Este inchiriat unei rude de-a lui pentru suma de 1 euro pe luna...este chiar culmea..alta metoda nu este sa grabesc lucrurile?
Am imprumutat o suma de bani unei persoane care mi-a garantat imprumutul cu un imobil personal. Intr-un final din cauza ca acesta nu mi-a restituit imprumutul, acest imobil a fost scos la vanzare prin licitatie publica. Din cauza ca la mai multe licitatii care au avut loc nu s-a prezentat nici un cumparator am adjudecat acest imobil in contul creantei. Din cate am inteles nu pot intra in posesia imobilului pentru ca este inchiriat. Mentionez ca acest imobil a fost inchiriat unei persoane dupa ce a fost efectuat imprumutul.
Ce trebuie sa fac in situatia asta?
Update... Subiect: O sa imi pot recupera banii imprumutati?

Intr-un final cu datoria prietenului meu la fisc m-am lamurit, eu sunt primul care trebuie sa primesc banii.
Acum apare o noua problema la care cred ca este si ceva dubios la mijloc...
Pentru a participa la o licitatie publica fiecare persoana trebuie sa achite 10% din valoarea bunului. La ultima licitatie s-au prezentat mai multe persoane, dintre care, una din ele (spre mirarea mea si a celorlalti) a licitat mai mult decat dublul sumei de la care a pornit licitatia. Licitatia a pornit de la suma de 11250 euro iar el a oferit din prima 25.000 euro. Desigur nimeni nu a licitat mai mult iar imobilul i-a fost adjudecat acestuia avand la dispozitie cel mult 30 de zile sa plateasca suma oferita. Au trecut cele 30 de zile iar acesta a 'uitat' sa plateasca, lucru care m-a facut sa cred ca acesta a fost pus sa participe la licitatie de catre proprietar, doar ca sa intarzie lucrurile. De acum iar trebuie sa astept 30 de zile pana la o noua licitatie si parca presimt ca iar apare iar vre-unul care iar liciteaza aiurea si uite asa iar mai trec 1-2 ani. Am inteles ca cel care liciteaza si nu plateste restul sumei, pierde garantia de 10% depusa pentru participare, dar banii acestia merg in directia proprietarului, daca acesta pina la urma o sa imi dea banii si o sa inceteze executarea silita. Deci aceasta metoda este doar pentru a intarzia plata datoriei si poate dura foarte mult timp.

Ce trebuie sa fac?
Oare aceste lucruri se intampla cu voia executorului?
Cum pot sa impiedic aceste metode de intarziere a executarii silite?
Cum pot sa grabesc lucrurile sa imi recuperez datoria ?

Multumesc celor care pot sa imi dea o informatie de ajutor.