Exact - aici e una din "hibele acestei spete", nu s-au respectat prevederile LEGII CADRU nr. 33o/ 2009 cu modificarile acesteia.
Inclusiv, fac referire la art. 16 alin 1 si NU in ultimul rand alin.2.
Eu avand in prezent o retrib. lunara mai mica decat cea de dinaintea promovarii prin examen (evident subliniez, acest aspect - fara sa luam in calcul diminuarea suportata de catre fiecare bugetar in parte).
... Cert este ca finalizezi o forma de invatamant cu greu, NU pentru dorinte de afirmare, de luat locul cuiva... CI DOAR PENTRU CATIVA LEI IN PLUS cuveniti legal prin adaugare la salariu--- si in final iti dai seama ... ca te-ai straduit in zadar... CA NU MAI AI NICI SALARIUL AVUT ANTERIOR... legal era sa se procedeze in toate spetele la fel... si in limita legii...
... Un fapt specificat si de mai multe persoane in drept si se poate observa ...se stipuleaza in legea 330 "...ca functionarii publici se NUMESC in conditiile legii..." in schimb ... NOI AM DAT SI EXAMEN... desi postul trebuia doar transformat... in aceste conditii...
urat este... ca ... nu se "greseste" in toate cazurile la fel... au mai fost erori... si s-au rectificat... din cate se observa... in aceasta speta NU...
ca sa nu va mai spun... ca se vehiculeaza si ideea "ca s-au dat examene... tot de promovare de acest gen - si in baza acestora s-a "asteptat ceva timp in plus"... iar cand sau refacut reincadrarile... NU S-AU MAI tinut cont de aceste REDUCERI DE 25%...cu alte cuvinte nu au fost nici macar mentionate, ce sa mai comentam de scaderea lor procentuala din noul salariu --- scaderi pe care le-am suportat toti --- caci ERAU INCA IN VIGOARE IN TOTALITATE - INTRUCAT IN RESPECTIVA PERIOADA S-A SUSTINUT EXAMENUL... adica "unii mergem inainte cu "reducerea" iar altii NU... sau nici macar cu mica parte din aceasta ..."
Fara comentarii... "eroarea din graba" - sau "reaua credinta'... si dolul - se demonstraza foarte greu... prin faptele in sine - din cate se stie - desi doar din cate v-am enumerat ... cred ca ati cam inteles ca nu se trateaza peste tot problemele la fel,
totul difera de la persoana la persoana si mai ales de la institutie la institutie... ex. in "alte parti... cum e normal si firesc - esti atentionat in scris .... ca incepand cu data de... ti s-a marit sporul de vechime... sau altceva..."
aici se spune ca s-a ajuns pentru acest lucru pana in instanta... nu pentru ca nu s-a comunicat aspectul in sine - ci pentru faptul ca nici macar nu s-a calculat... la timp...
si astfel se ajunge la pensie... ca nu iti iese numarul anilor munciti, sumele aferente, ca nu stii si nu ai cum sa ii justifici, etc.
la fel si eu pot spune ca sunt intr-o situatie similara "...M-AU DAT INAPOI - LA NIVELUL SALARIZARII - AVUTE DE CATRE SUBSEMNATA - AFERENT ANULUI 2007 in loc de 2011, cand NU aveam nici licenta data si nici atata vechime", totul in mod nejustificat si nelegal...
Multumesc tuturor pentru tot... SI tin sa subliniez ca nu am INTENTIONAT SA acuz si sa jignesc, sa discriminez pe nimeni ci doar am prezentat o speta - o stare de fapt a zilelor noastre...
Precizez faptul amintit in prima faza a acestei spete, persoane cu aceeasi functie, aceleasi salarii, acelasi spor de vechime... au fost incadrate, in urma examenelor similare - pe consilier principal...pentru unii se poate (desi acestia - FARA SA JIGNESC PE NIMENI - au facut doar 3 ani de fac. la id - eu facand 4 la zi) ... pentru unii NU...
la fel - exista - in mod diferentiat - grile de salarizare - a bugetarilor - mi s-a specificat clar atat verbal cat si in scris - "ca as fi avut dreptul la un salariu ce nu ar fi trebuit sa depaseasca suma de 1425 lei", insa nu a fost asa... nu i-a interesat... p.d.v. altor institutii...
iar in anul 2o11 mi s-a spus ca "era o alta grila in 2o1o' - fapt nereal - am un alte inscris neoficial - cu sume si functii - insa ce folos e fara semnatura, desi in cazul meu trebuie sa se aplice grilele aplicate celor din institutie in 2o1o.
Am si comunicare scrisa semnata si cu nr de inregistrare - in care se specifica fiecarui angajat de pe functii similare, ca "salariul de baza - era de 1359 lei - ce includea automat NUMAI sporul de vechime... "...
Multumesc pentru precizari si rabdarea de care dati dovada, insa pentru relevanta celor reiterate - mi-ar lua mult timp si fara sens ...
"mi s-a spus ca o sa se rectifice odata cu noua lege de salarizare.".. insa ... binenanteles ca nu a fost asa... au tergiversat lucrurile... pentru a trece timpul... in defavoarea si detrimentul meu...
Ciudat... au afirmat pana si faptul ca s-a abrogat legea nr. 33o, desi s-a abrogat - dupa cum am mai spus in 2o11 - nu in 2o1o si nu are efect retroactiv... nici o abrogare in nici un caz...
Ba mai mult, se precizeaza clar in lege ca in urma examenului pt promovare pe functie superioara, in urma acestei reancadrarii "pe functia superioara, nu e admis / permis - sa rezulte un salariu MAI MIC DECAT CEL AVUT ANTERIOR examenului de promovare"...
scuze: - examenul de licenta l-am promovat in vara anului 2o1o
- desi legea prevede clar ca cei de la resurse umane sunt obligati sa primeasca, adeverinte si diplome de absolvire, iar functionarii publici sa depuna aceste documente in maximum 5 zile...
- resursele umane ... au "amanat" / refuzat- primirea acestor documente pana in toamna, astfel ca au organizat examen in octombrie 2o1o si
- IN URMA PROMOVARII EXAMENULUI MI-AU transformat postul si mi-au SCHIMBAT INCADRAREA DE ABIA IN o1 - NOIEMBRIE 201o...
-cert este ca NU am stat nepasatoare pana acum, insa "m-am luptat cu morile de vant", mai corect si era sa actionez in instanta acest aspect...
- insa m-am gandit la faptul ca o sa se rectifice, ca o sa se rezolve pe cale amiabila, la faptul ca nu ar "mai fi fost de mers inainte dupa ce as fi facut acest pas" legal dealtfel...
- cert este ca multi i-au dat in judecata si pentru simplul fapt ca nu a vrut sa le treaca sporul de vechime si au castigat bineanteles... insa si in ziua de astazi sunt aratati cu degetul ...
Multumesc... daca ma mai puteti sfatui... ce as mai putea face ... oricum... nu voi lasa cazul asa... chiar daca ei au tras de timp.... stiind ca o sa treaca in defavoarea mea... am sa fac cunoscut acest caz... macar sa nu se mai intample si altora...
Dupa cum observati ... am mai scos la iveala o alta ilegalitatea -cea cu refuzul primirii actelor... special pentru a se amana organizarea concursurilor.... multi au plecat din acest motiv... i-au tinut chiar si un an de zile pana au organizat concurs...
..noi partea reclamanta "am asteptat" conf incheierii jud. - "suspendarea prezentului dosar - pana la solutionarea si pronuntarea printr-o incheiere irevocabila a unui alt dosar disjuns al unei alte parti, tot din dosarul la care fac referire... cu recurs..."
desi nu s-a depus de catre aceasta parte o copie a incheierii si nici recurs nu s- a facut... la respectivul dosar disjuns - "pentru includere in titlul de proprietate",
a trecut timpul in defavoarea prezentului dosar pentru care s-a constatat perimarea... am mentionat ultima solutie in titlul subiectului...
e vorba pe scurt de "partaj judiciar / succesoral si iesire din indiviziune"... o alta parte - parata - sora ca si grad de rudenie, a instrainat ilegal bunuri comune a mai multor frati - reclamanti, printre care si ale unui minor, fara acordul autoritatii tutelare pt protectia minorilor si mai ales si fara acordul celorlalti coproprietari ai titului de proprietate comun.
e incredibil dar adevarat ... aceasta situatie/ nu acest dosar / treneaza inca din 2005 - ca si reprezentant al minorului - am reusit doar la curtea de apel sa anulez o conventie intocmita prin cai ilegale...
am reusit sa intocmesc doar acte oficiale atat pentru minor, dar si pentru celelalte parti afectate, bani cheltuiti, timp si nervi irositi... insa nimic... concret... una din parti - una din parate- a ramas cu banii, iar noi celelalte parti... cu faptul ca legea e de partea noastra si mai ales a minorilor...
va rog sa ma sfatuiti, "merita" sa mai fac recurs... in cate zile in acest caz de perimare... mai ales ca "MI-AU ACCEPTAT SESIZAREA" - adica ultimul inscris depus, si motivat - CE E DREPT dupa comunicarea instantei ca se repune pe rol in vederea perimarii ?
- sau conf . legii sa fac alta actiune...?
E incredibil cum avocata partii cu recursul dosarului disjuns - nu a facut recurs si nici nu a depus incheiere... pentru ca noi sa repunem pe rol prezentul dosar in timp legal si util...
Oare se astepta aceasta perimare, sau se asteapta si prescrierea ? Si in acest caz intervine prescrierea la 3 ani dupa intentarea actiunii?
Ce ar fi de intreprins, legal, caci daca nici grade de rudenie nu mai exista - decat in acte , macar sa ne sprijine codul civil, penal, de proceduri si cel familial.
Stimati domni si stimate doamne, imi exprim scuzele cauzate grabei mele, am enumerat multe informatii - dar COERENTE - e scris clar cand am absolvit licenta - in vara anului 2010.
AM SUSTINUT SI EXAMEN DE PROMOVARE pentru functia de consilier tot in 2010- IN URMA absolvirii formei de invatamant superior si desi eram referent superior NU principal ...
spre deosebire de alte cazuri similare din aceeasi institutie ... " la mine s-a aplicat legea alfel",
intrucat am fost trecuta in urma promovarii examenului doar pe consilier asistent... si nu consilier principal II,
asa cum prevedea legea. lege abrogata in 2011. Legea s-a schimbat acum in 2o11, din cate stim nu se aplica retroactiv nici o lege in tara noastra.
La fel voi repeta, nici macar nu m-am referit la reducerea salariilor - aplicata tuturor bugetarilor de 25% incepand cu vara anului 2010,
caci din cate stim, in urma promovarii examenului - se adauga 5% la salariul aferent lunii decembrie 2009, eu avand atunci 1359lei, cu o parte componenta a acestuia de 1087lei+spor de vechime maxim adica plus 25%.
In loc sa mi se calculeze 5 % la 1359 lei, in mod eronat sau intentionat pentru a nu fi incadrata pe cons principal II, mi-au calculat 5% doar la 1087 lei... alta aplicare a legii in mod diferentiat... fata de cursul normal si firesc... desi in toate spetele se procedeaza la suma intreaga inclusiv cu sporul de vechime ce ducea la totalul de 1359 lei inca din 2008.
Sunt intr-o situatie urata - intrucat - nu se doreste a se respecta prevederile legale printr-o simpla rectificare, pentru a nu se creea precedente sau pt. a nu se recunoaste eroarea incadrarii mele si a salarizarii... chiar trebuie sa se ajunga in instanta pentru orice problema?!
Acest forum este pentru sprijin, consiliere, dezbateri, discutii, NU - pentru dispute sau discutii acide, daca nu doriti / nu agreeati / nu va place - sa va implicati, nu e obligatoriu sa faceti acest lucru, nu e cazul "sa dati cu pumnul in masa", nu cititi daca nu aveti rabdare...
NU FACETI POLEMICI... neadecvate... Multumesc atat dlui TANJIANI CAT SI DLUI MIHAI CALINESCU 2005.
Au citit multi si au inteles... cred ca va imaginati ca nu pot scrie special sau chiar tot... dar esentialul l-am scris...
Sper sa nu fi deranjat pe cineva, punctand ce defapt am reiterat anterior. Multumesc tuturor si rog ce ati face sa fiti in situatia mea... cu alte cuvinte in loc sa promovati, sa regresati, in loc sa am un salariu mai mare, sau cel putin egal cu cel de dinaintea reducerii salariale a tuturor bugetarilor, am un salariu mai mic decat in 2008, (desi muncesc intre 12-14 ore zilnic, fara alte stimulente).... e adevarat... ar fi o solutie ... gasirea altui loc de munca... poate ca as pleca... daca asa s-ar proceda cu toate spetele de acest gen... si nici nu am cu cel putin 15 ani mai putin... sa o iau de la capat... pe un alt drum
SCUZE, va voi prezenta un caz fara iesire, desi multe colege in siutatii similare cu cele amintite in titlu prezentei spete, au fost trecute pe conslier principal II, pe mine au binevoit sa ma treaca doar pe consilier asistent... inca din luna noiembrie anul 2o1o, ma chinui sa demonstrez, aceasta discriminare, abuz de functie, etc... si mi s-a spus ca s-a schimbat legea... orice lege se schimba anul acesta... nu are efect retrocactiv... legal mi s-a spus ca as avea dreptul la un salariu nu mai mare de 1427lei... anul acesta mi s-a spus ca grila este de 15si ceva... insa speta mea nu are nici o legatura cu grila de anul acesta, mai ales ca nu a fost aplicata in cadrul ministerului unde lucrez eu... dnele de la financiar au recunoscut ca e gresita incadrarea si salarizarea, dar le e frica sa recunoasca... si asa a ramas situatia mea... acum castig mai putin decat un sofer... 11 si ceva... desi am facut 4 ani la zi si incepand cu anul 2oo8 aveam sal. de 1359... eu am relatat cazul ... pana la reducerea de 25 %... va rog sa ma sprijiniti...in elucidarea acestei neconcordante... unii spun ca am dreptate... altii ... sa nu recunoasca greseala... spun ca nu... din cate stim e o lege care se aplica pentru toti in egala masura si nu in mod diferentiat... va multumesc anticipat.
...noi partea reclamanta am asteptat conf rezolutiei jud. - "suspendarea prezentului dosar - pana la pronuntarea o incheiere irevocabila a unui dosar disjuns a unei parti tot din dosarul la care fac referire... cu recurs..."
desi nu s-a depus de catre aceasta parte o copie a incheirii si nici recurs nu s- a facut... a trecut timpul in defavoarea prezentului dosar pentru care s-a constatat perimarea... am mentionat solutia la titlu subiectului...
e vorba pe scurt de partaj judiciar si iesire din indiviziune... sora sotului meu decedat, i-a instrainat bunurile fiul meu - ilegal - fara acordul autoritatii tutelare pt protectia minorilor si mai ales a celorlalti copropietari ai titului de proprietate comun. e incredibil dar adevarat ... din 2oo5 ma lupt cu ei in instanta...(am reusit doar la curtea de apel sa anulez o conventie intocmita prin cai ilegale)... am reusit sa intocmesc doar acte, bani cheltuiti, timp si nervi irositi... insa nimic... concret... va rog sa ma sfatuiti, merita sa mai fac recurs... in cate zile in acest caz de perimare... mai ales ca mi-au acceptat sesizarea ? Sesizare depusa de mine in momentul cand m-a anuntat instanta - de repunere pe rol in vederea perimarii - sau conf . legii sa fac alta actiune...? Oare o sa se prescrie... E incredibil cum avocata partii cu recursul dosarului disjuns - nu a facut recurs si nici nu a depus incheiere... pentru ca noi sa repunem pe rol prezentul dosar in timp util.... Cu stima, Va multumesc.