Incadrare si salarizare necorespunzatoare, desi am absolvit facultatea si am luat licenta in vara anului 2010, sunt functionar public de 11 ani si lucrez in administratia centrala de 23 de ani
SCUZE, va voi prezenta un caz fara iesire, desi multe colege in siutatii similare cu cele amintite in titlu prezentei spete, au fost trecute pe conslier principal II, pe mine au binevoit sa ma treaca doar pe consilier asistent... inca din luna noiembrie anul 2o1o, ma chinui sa demonstrez, aceasta discriminare, abuz de functie, etc... si mi s-a spus ca s-a schimbat legea... orice lege se schimba anul acesta... nu are efect retrocactiv... legal mi s-a spus ca as avea dreptul la un salariu nu mai mare de 1427lei... anul acesta mi s-a spus ca grila este de 15si ceva... insa speta mea nu are nici o legatura cu grila de anul acesta, mai ales ca nu a fost aplicata in cadrul ministerului unde lucrez eu... dnele de la financiar au recunoscut ca e gresita incadrarea si salarizarea, dar le e frica sa recunoasca... si asa a ramas situatia mea... acum castig mai putin decat un sofer... 11 si ceva... desi am facut 4 ani la zi si incepand cu anul 2oo8 aveam sal. de 1359... eu am relatat cazul ... pana la reducerea de 25 %... va rog sa ma sprijiniti...in elucidarea acestei neconcordante... unii spun ca am dreptate... altii ... sa nu recunoasca greseala... spun ca nu... din cate stim e o lege care se aplica pentru toti in egala masura si nu in mod diferentiat... va multumesc anticipat.
Daca tot sustineti ca ati terminat o facultate, expuneti COERENT urmatoarele informatii:
- cand ati fost admisa la examenul de licenta
- cu ce data ati fost promovata
- ce functie, grad, treapta de salarizare, spor de vechime aveati inainte de promovare
- ce functie, grad, treapta de salarizare, spor de vechime v-au fost acordate dupa promovare
- in ce institutie lucrati
- ce nelamurire aveti
Banuiesc ca ati ocupat functia de referent III principal, asta ar fi explicatia:
Daca cititi prima opera de arta legislativa a guvernului Boc, adica legea de salarizare unitara - nr. 330/2009, art. 16 alin 1. din anexa nr. III, veti vedea ca in "marea sa marinimie", a redus cresterea salariala de care puteau beneficia functionarii publici promovati in clasa de la maxim 20% la maxim 5%. (salariul majorat astfel stabilea ce grad si ce treapta de salarizare i se cuvenea in urma promovarii...)
Drept urmare a acestei "nemarginite generozitati" la promovarile facute in 2010, referentul III principal "promova" in consilier I asistent, iar referentul III superior "promova" in consilier I principal.
Prin legea de salarizare pe anul acesta chiar si referentul III superior va promova doar in consilier I asistent, poate anul viitor ii gazeaza direct, pentru ca tot au salarii nesimtite...#-o
Stimati domni si stimate doamne, imi exprim scuzele cauzate grabei mele, am enumerat multe informatii - dar COERENTE - e scris clar cand am absolvit licenta - in vara anului 2010.
AM SUSTINUT SI EXAMEN DE PROMOVARE pentru functia de consilier tot in 2010- IN URMA absolvirii formei de invatamant superior si desi eram referent superior NU principal ...
spre deosebire de alte cazuri similare din aceeasi institutie ... " la mine s-a aplicat legea alfel",
intrucat am fost trecuta in urma promovarii examenului doar pe consilier asistent... si nu consilier principal II,
asa cum prevedea legea. lege abrogata in 2011. Legea s-a schimbat acum in 2o11, din cate stim nu se aplica retroactiv nici o lege in tara noastra.
La fel voi repeta, nici macar nu m-am referit la reducerea salariilor - aplicata tuturor bugetarilor de 25% incepand cu vara anului 2010,
caci din cate stim, in urma promovarii examenului - se adauga 5% la salariul aferent lunii decembrie 2009, eu avand atunci 1359lei, cu o parte componenta a acestuia de 1087lei+spor de vechime maxim adica plus 25%.
In loc sa mi se calculeze 5 % la 1359 lei, in mod eronat sau intentionat pentru a nu fi incadrata pe cons principal II, mi-au calculat 5% doar la 1087 lei... alta aplicare a legii in mod diferentiat... fata de cursul normal si firesc... desi in toate spetele se procedeaza la suma intreaga inclusiv cu sporul de vechime ce ducea la totalul de 1359 lei inca din 2008.
Sunt intr-o situatie urata - intrucat - nu se doreste a se respecta prevederile legale printr-o simpla rectificare, pentru a nu se creea precedente sau pt. a nu se recunoaste eroarea incadrarii mele si a salarizarii... chiar trebuie sa se ajunga in instanta pentru orice problema?!
Acest forum este pentru sprijin, consiliere, dezbateri, discutii, NU - pentru dispute sau discutii acide, daca nu doriti / nu agreeati / nu va place - sa va implicati, nu e obligatoriu sa faceti acest lucru, nu e cazul "sa dati cu pumnul in masa", nu cititi daca nu aveti rabdare...
NU FACETI POLEMICI... neadecvate... Multumesc atat dlui TANJIANI CAT SI DLUI MIHAI CALINESCU 2005.
Au citit multi si au inteles... cred ca va imaginati ca nu pot scrie special sau chiar tot... dar esentialul l-am scris...
Sper sa nu fi deranjat pe cineva, punctand ce defapt am reiterat anterior. Multumesc tuturor si rog ce ati face sa fiti in situatia mea... cu alte cuvinte in loc sa promovati, sa regresati, in loc sa am un salariu mai mare, sau cel putin egal cu cel de dinaintea reducerii salariale a tuturor bugetarilor, am un salariu mai mic decat in 2008, (desi muncesc intre 12-14 ore zilnic, fara alte stimulente).... e adevarat... ar fi o solutie ... gasirea altui loc de munca... poate ca as pleca... daca asa s-ar proceda cu toate spetele de acest gen... si nici nu am cu cel putin 15 ani mai putin... sa o iau de la capat... pe un alt drum
hmmm, despre incadrarea in gradul profesional...e de discutat, dar, cert e ca acel procent de 5 % , trebuia sa vi se aplice la salariul de baza brut lunar ( salariul de incadrare + sporul de vechime+ orice alte sporuri care s-au inclus in salariu, conform legii nr. 330/2009), adica la suma de 1.359 lei.
din pacate...personal ,nu vad o rezolvare a situatiei dvs, pentru ca, dreptul la contestatie a deciziei de reincadrare, precum si de contestatie la instanta de contencios administrativ, in cazul in care contestatia s-ar fi solutionat nefavorabil...au cam trecut ( poate ar fi bine sa indicati data exacta cand ati fost numita in noua functie publica, in urma transformarii postului ocupat). :)
scuze: - examenul de licenta l-am promovat in vara anului 2o1o
- desi legea prevede clar ca cei de la resurse umane sunt obligati sa primeasca, adeverinte si diplome de absolvire, iar functionarii publici sa depuna aceste documente in maximum 5 zile...
- resursele umane ... au "amanat" / refuzat- primirea acestor documente pana in toamna, astfel ca au organizat examen in octombrie 2o1o si
- IN URMA PROMOVARII EXAMENULUI MI-AU transformat postul si mi-au SCHIMBAT INCADRAREA DE ABIA IN o1 - NOIEMBRIE 201o...
-cert este ca NU am stat nepasatoare pana acum, insa "m-am luptat cu morile de vant", mai corect si era sa actionez in instanta acest aspect...
- insa m-am gandit la faptul ca o sa se rectifice, ca o sa se rezolve pe cale amiabila, la faptul ca nu ar "mai fi fost de mers inainte dupa ce as fi facut acest pas" legal dealtfel...
- cert este ca multi i-au dat in judecata si pentru simplul fapt ca nu a vrut sa le treaca sporul de vechime si au castigat bineanteles... insa si in ziua de astazi sunt aratati cu degetul ...
Multumesc... daca ma mai puteti sfatui... ce as mai putea face ... oricum... nu voi lasa cazul asa... chiar daca ei au tras de timp.... stiind ca o sa treaca in defavoarea mea... am sa fac cunoscut acest caz... macar sa nu se mai intample si altora...
Dupa cum observati ... am mai scos la iveala o alta ilegalitatea -cea cu refuzul primirii actelor... special pentru a se amana organizarea concursurilor.... multi au plecat din acest motiv... i-au tinut chiar si un an de zile pana au organizat concurs...
Alte discuții în legătură
Promovare in clasa
cipanu
referent III, grad superior ,tr.3 salariu de incadrare 803,in ce functie promoveaza ca urmare a promovarii examenului in clasa si ce salariu va avea cu ... (vezi toată discuția)