avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Activitate iuga.daniel1974

Activitate iuga.daniel1974

Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
Aici este treaba de care se leaga angajatorul - imi dau demisia cu art.81 alin.8 ,contractul de munca inceteaza - dar nu ma pot duce in alta parte deoarece acesta predare primire poate fi lungita la nesfarsit conform obistuintelor acestui angajator!
Angajatorul nu a mai platit salariile de cca 3 luni - vreau sa demisionez in temeiul art.81 alin.8 din Legea nr.53/2003 Codul Muncii - poate inceta contractul de munca chiar daca eu am gestiune?
Multumesc
Buna ziua,
Sunt nou pe forum si sper sa ma ajutati:
In aprilie am avut un accident rutier - am lovit usor un biciclist langa trecerea de pietoni ,avea prioritate dar nu l-am vazut decat cand am plecat de pe loc ,el fiind in stare de ebrietate a cazut lat si s-a lovit cu capul de asfalt(eu am suflat in aparat - zero alcoolemie).M-am dat jos am chemat salvarea - 5 zile de spitalizare.Am fost in fiecare zi la el,ducandu-i mancare,bautura de toate.I-am platiti reteta la iesirea dn spital,l-am dus acasa la externare,am platit spitalizarea.Initial mi-au spus ca nu au nici o pretentie,fiind credinciosi-protestanti sau ceva de genul asta) - cand am ajuns acasa sotia mi-a zis ca ar trebui sa-i dau niste banii ,ca va trebui sa aduca om la munca in curte .I-am spus sa-mi zica despre ce suma este vorba si ne-om intelege.Apoi m-a sunat fiul din Spania cerundu-mi 5000 euro daca nu ma da in judecata - cica nu mai aude bine de la accident - omul are 70 ani.M-am mai intalnit odata la spital unde mi-a spus ca-mi face o reducere si sa-i dau doar 10000 lei cca 2500 euro.Eu astept inca sa ma cheme la Politie(l-a chemat doar pe el) - reinnoiesc dovada de politie in fiecare luna - am inteles ca-mi va lua permisul 3 luni, dar ce sa fac cu omul ? Imi recunosc vina dar parca mi se pare cam mult !? El chiar nu are nici o vina - cred ca daca nu era baut nu cadea - eu lovindu-i partea din spate a bicicletei la plecarea de pe loc.In ziua rspectiva am facut asigurarea (ea intrand in vigoare de a 2-a zi )deci despagubiri prin asigurare zero.
Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere,un sfat ....
Cu multumiri anticipate,
Daniel