avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am lovit un biciclist in stare de ebrietate- ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am lovit un biciclist in stare de ebrietate- despagubiri de 2500 euro-cum sa procedez?

Buna ziua,
Sunt nou pe forum si sper sa ma ajutati:
In aprilie am avut un accident rutier - am lovit usor un biciclist langa trecerea de pietoni ,avea prioritate dar nu l-am vazut decat cand am plecat de pe loc ,el fiind in stare de ebrietate a cazut lat si s-a lovit cu capul de asfalt(eu am suflat in aparat - zero alcoolemie).M-am dat jos am chemat salvarea - 5 zile de spitalizare.Am fost in fiecare zi la el,ducandu-i mancare,bautura de toate.I-am platiti reteta la iesirea dn spital,l-am dus acasa la externare,am platit spitalizarea.Initial mi-au spus ca nu au nici o pretentie,fiind credinciosi-protestanti sau ceva de genul asta) - cand am ajuns acasa sotia mi-a zis ca ar trebui sa-i dau niste banii ,ca va trebui sa aduca om la munca in curte .I-am spus sa-mi zica despre ce suma este vorba si ne-om intelege.Apoi m-a sunat fiul din Spania cerundu-mi 5000 euro daca nu ma da in judecata - cica nu mai aude bine de la accident - omul are 70 ani.M-am mai intalnit odata la spital unde mi-a spus ca-mi face o reducere si sa-i dau doar 10000 lei cca 2500 euro.Eu astept inca sa ma cheme la Politie(l-a chemat doar pe el) - reinnoiesc dovada de politie in fiecare luna - am inteles ca-mi va lua permisul 3 luni, dar ce sa fac cu omul ? Imi recunosc vina dar parca mi se pare cam mult !? El chiar nu are nici o vina - cred ca daca nu era baut nu cadea - eu lovindu-i partea din spate a bicicletei la plecarea de pe loc.In ziua rspectiva am facut asigurarea (ea intrand in vigoare de a 2-a zi )deci despagubiri prin asigurare zero.
Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere,un sfat ....
Cu multumiri anticipate,
Daniel
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 13:44, 16 Octombrie 2014
in acest caz asteptati ca instanta sa va stabileasca sau nu despagubiri si cuantumul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata zile spitalizare marlene3111 marlene3111 Buna ziua. Accident rutier produs in ziua de 12.09.2013. Autoturism oprit in dreptul indicatorului oprirea interzisa. Fiul meu, de 17 ani si jumatate, ... (vezi toată discuția)
Permis retinut ralucadani ralucadani In data de 3.11.2014 neacordand prioritate unui biciclist in sensul giratoriu ,i am lovit roata din fata a bicicletei. In urma impactului domnul cu bicicleta a ... (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)