avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Activitate free22lola

Activitate free22lola

Buna ziua!
Ma aflu intr-o situatie confuza privind incheierea unui contract de munca: societatea cu care doresc sa inchei respectivul contract are sediul in Romania si o filiala in Italia. Desfasurarea activitatii se va face in Italia, dar contractul de munca va fi pe Romania. Pornind de la intrebarea (poate stupida) daca este legala o astfel de colaborare, as dori sa stiu in care stat vor fi varsate impozitele si contributiile pt asigurarea de sanatate, fondul de pensii, etc? Inclin sa cred ca in Romania, din moment ce contractul va fi pe Romania...in acest caz, se poate beneficia in Italia de drepturile cuvenite in urma achitarii impozitelor? (pt ca, desi suntem in UE, abia acum mi se pare stupid sa versi contributii intr-o tara si sa-ti primesti drepturile intr-o alta tara....dar poate exista o reglementare intracomunitara, ceva?...sau poate ar trebui sa ma adresez organelor competente de pe teritoriul Italiei?:D.
Multumesc pt orice informatie/sugestie/sfat!
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca plata unei facturi poate fi refuzata pe motiv ca serviciul utilizat nu a fost facturat la timp? (am primit factura pt un serviciu utilizat acum un an si jumatate.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Abuz
Multumesc mult pt raspunsuri!
De 2 luni sunt plecata din tara, iar facturile au fost trimise dupa plecarea mea. Soacra a fost la sediul societatii pt a face o reclamatie/ sa depuna memoriu in numele meu, insa a fost refuzata, pe motiv ca nu e titularul contractului.
Spuneti-mi, va rog, se poate refuza plata facturilor, pe motiv ca nu au fost emise in momentul folosirii serviciului? Iar pt cablul TV si internet nu se pot emite facturi separate, astfel incat serviciile sa poate fi folosite de rudele ramase la adresa? (Au incercat deja sa faca un alt abonament, insa firma refuza sa faca alt abonament la adresa respectiva, chiardaca e pe alt nume).
Ma gandeam sa transmit un e-mail pe adresa firmei respective, credeti ca discutiile electronice pot fi considerate dovezi?
Orice sfat e binevenit! Multumesc!

Cu respect,
Discuție Abuz
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt urmatoarea situatie: sunt abonata la firma X - cablu TV, internet si telefon, de ceva vreme. De curand au fost emise pe numele meu 2 facturi (cca 6000 RON ambele), reprezentand apeluri internationale pt perioada septembrie 2009 - ianuarie 2011, desi in toata aceasta perioada nu am primit nici o factura pt apelurile internationale (doar facturile lunare pt cablu si internet). Neprimind facturi pt aceste convorbiri, am crezut ca sunt incluse cumva in abonamentul pe care-l achitam lunar, desi in contract nu se specifica aceasta.
Acum sunt presata de firma sa achit contravaloarea apelurilor efectuate acum 1 an si jumatate in 2 transe. Au inclus si factura pt cablu si internet in factura pt apelurile internationale ,neputand fi achitate separat si deci, nu mai beneficiez de aceste servicii.
Ce pot eu sa fac in acest caz? De ce nu am fost facturata pt apelurile efectuate la timp? Exista posibilitatea sa refuz plata facturilor? Firma ameninta ca ma da in judecata, fiind caz penal...? Nu neg convorbirile, insa mi se pare un abuz din partea firmei, obligandu-ma sa achit facturile dupa 1 an si jumatate.
Daca voi fi intr-adevar nevoita sa achit facturile, se poate face aceasta in mai multe transe, pe o perioada mai indelungata si fara sa se perceapa penalitati?
Astept sfaturile/ sugestiile Dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

Multumesc mult!
Cu respect,