avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca pe Romania, desfasurarea activitatii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca pe Romania, desfasurarea activitatii la sediul din Italia

Buna ziua!
Ma aflu intr-o situatie confuza privind incheierea unui contract de munca: societatea cu care doresc sa inchei respectivul contract are sediul in Romania si o filiala in Italia. Desfasurarea activitatii se va face in Italia, dar contractul de munca va fi pe Romania. Pornind de la intrebarea (poate stupida) daca este legala o astfel de colaborare, as dori sa stiu in care stat vor fi varsate impozitele si contributiile pt asigurarea de sanatate, fondul de pensii, etc? Inclin sa cred ca in Romania, din moment ce contractul va fi pe Romania...in acest caz, se poate beneficia in Italia de drepturile cuvenite in urma achitarii impozitelor? (pt ca, desi suntem in UE, abia acum mi se pare stupid sa versi contributii intr-o tara si sa-ti primesti drepturile intr-o alta tara....dar poate exista o reglementare intracomunitara, ceva?...sau poate ar trebui sa ma adresez organelor competente de pe teritoriul Italiei?:D.
Multumesc pt orice informatie/sugestie/sfat!

Alte discuții în legătură

Desfasurare activitate srl-d in strainatate ianos_cosmin ianos_cosmin de curand am deschis un srl-d cu scopul de a putea presta servicii in constructii in italia.sunt intr-un stadiu avansat,respectiv am finalizat inscrierea ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)
Contributii salariale si impozit aferent salariului obtinut din strainatate Cateye Cateye Sunt angajata a unei firme cu sediul in Polonia, cu un contract de munca pe perioada nedeterminata. Activitatea pe care o desfasor este exclusiv pe teritoriul ... (vezi toată discuția)