avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... desfasurare activitate srl-d in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

desfasurare activitate srl-d in strainatate

de curand am deschis un srl-d cu scopul de a putea presta servicii in constructii in italia.sunt intr-un stadiu avansat,respectiv am finalizat inscrierea contractelor de munca la i.t.m.iar ca sa pot sa imi desfasor in legalitate activitatea urmeaza sa inchei si un contract de colaborare cu o firma italiana.as dori sa stiu daca trebuie sa inregistrez contractul si in romania si daca facturile romanesti sunt valabile si daca partenerii mei vor intampina dificultati la inregistrarea lor.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 15:36, 24 Septembrie 2011
Pentru firmele din Romania si Bulgaria inca mai exista restrictii in UE in domeniul prestarilor de servicii de catre firme pe teritoriul tarilor din UE. Dar exista exceptii, cel mai bine va informati de la autoritatile italiene, daca aveti acest drept.
Varianta legala este infiintarea unei societati in Italia (fie SRL, fie PFA) fie ca si filiala, fie de sine statatoare, si astfel aveti siguranta ca sunteti in legalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare firma romaneasca in italia Pena Pena Buna ziua, Vrem sa infintam o firma in Romania care sa execute lucrari in constructii pe teritoriul Italiei. Cum putem face acest lucru? Ce forme legale ... (vezi toată discuția)
Infiintare s.c. vinzari on-line. deschidere filiala in u.e.. aspecte legale. Feri39 Feri39 Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat cetatean italian viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Soc. romaneasca are lucrare in desfasurare in Italia si doreste sa angajeze muncitori cetateni italieni si in ideea de a nu se mai complica cu muncitori ... (vezi toată discuția)