Multumesc de raspuns...dar daca ati putea detalia un pic ce inseamna acesta actiune de granituire si ce implica aceasta.
Repet in afara existentei litigiului gardul este deja ridicat ( cu fundatie de beton).
- acum ceva timp am cumparat un teren de 502mp, surpriza a fost ca vecinul cu care avem o latura comuna a construit un gard (cu fundatie de beton) fara a ne instiinta in vreun fel. Toate bune si frumoase pana aici, problema apare la ridicare topo pentru intarusare ce am facut-o noi, unde am constatat ca vecinul si-a construit gardul cu 60cm in interiorul propietatii mele.
- ridicare topografica facuta de topograful nostru s-a facut prin metode GPS cu precizie de 1,1.-1.3cm iar vecinul a facut-o cu statie totala ( cu borne).
Intrebare e ca sa fac acum ? vecinul nu vrea sa mute gardul , eu pierd aproximativ 16mp, din latura mai ingusta a terenului, ulterior afectand si limitele impuse construtiilor de pe teren.
Oare nu era normal ca vecinul sa mearga la OCPI de unde am luat si eu coordonatele pentru parcela mea si cu ocazia asta sa intrebe cine ii sunt vecinii de parcela...eventual la ridicarea gardului dintre propietati sa facem un proces verbal?
Buna ziua
Sotul meu are o intreprindere individuala constituita in iulie 2010. Pana la sfarsitul anului 2010 a fost neplatitor de tva, iar icepand cu luna ianuarie 2011 am devenit platitori de tva - prin optiune. Intrebarea mea este - la decontul de tva ce facturi de la furnizori iau in considerare, pe toate de la inceputul activitatii, sau doar pe cele incepand din ianuarie 2011, de cand am devenit platitori de tva?
Eu sunt plecata din tara-ma intorc pe 2 iunie, si nu am depus decontul de tva aferent primului trimestru din 2011 - stiti cumva care sunt amenzile pentru nedepunerea la timp a declaratiilor?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.