Buna ziua
Sotul meu are o intreprindere individuala constituita in iulie 2010. Pana la sfarsitul anului 2010 a fost neplatitor de tva, iar icepand cu luna ianuarie 2011 am devenit platitori de tva - prin optiune. Intrebarea mea este - la decontul de tva ce facturi de la furnizori iau in considerare, pe toate de la inceputul activitatii, sau doar pe cele incepand din ianuarie 2011, de cand am devenit platitori de tva?
Eu sunt plecata din tara-ma intorc pe 2 iunie, si nu am depus decontul de tva aferent primului trimestru din 2011 - stiti cumva care sunt amenzile pentru nedepunerea la timp a declaratiilor?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
- la decontul aferent trim I se iau in considerare facturile primite de la data la care ati devenit platitor de tva
- amenda de la 500 la 1000 lei , cu posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate de minim , facandu-se mentiune despre aceasta in procesul verbal
Pfa
ZamfirM
Am preluat un pfa care de la inregistrare (2ani)nu a depus nimic, nu a platit nimic. Tot ce a facut in acesti 2 ani a taiat facturi si a incasat prin banca. ... (vezi toată discuția)