avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decont de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decont de tva

Buna ziua
Sotul meu are o intreprindere individuala constituita in iulie 2010. Pana la sfarsitul anului 2010 a fost neplatitor de tva, iar icepand cu luna ianuarie 2011 am devenit platitori de tva - prin optiune. Intrebarea mea este - la decontul de tva ce facturi de la furnizori iau in considerare, pe toate de la inceputul activitatii, sau doar pe cele incepand din ianuarie 2011, de cand am devenit platitori de tva?
Eu sunt plecata din tara-ma intorc pe 2 iunie, si nu am depus decontul de tva aferent primului trimestru din 2011 - stiti cumva care sunt amenzile pentru nedepunerea la timp a declaratiilor?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 23:00, 25 Mai 2011
Buna seara

- la decontul aferent trim I se iau in considerare facturile primite de la data la care ati devenit platitor de tva
- amenda de la 500 la 1000 lei , cu posibilitatea achitarii in 48 de ore a jumatate de minim , facandu-se mentiune despre aceasta in procesul verbal
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon tva denisa2011 denisa2011 am depasit plafonul de TVA in octombrie 2010, in luna ianuarie am depus actele si am intrat cu TVA incepand cu feb 2011.Dna de la finante mi-a sp ca normal ar ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 enachemariana_2007 enachemariana_2007 Societate platitoare de tva pana in luna ianuarie inclusiv a anului 2011.In februarie a devenit neplatitoare de TVA cf.legii.Am uitat sa depun declaratia 394 ... (vezi toată discuția)
Pfa ZamfirM ZamfirM Am preluat un pfa care de la inregistrare (2ani)nu a depus nimic, nu a platit nimic. Tot ce a facut in acesti 2 ani a taiat facturi si a incasat prin banca. ... (vezi toată discuția)