am depasit plafonul de TVA in octombrie 2010, in luna ianuarie am depus actele si am intrat cu TVA incepand cu feb 2011.Dna de la finante mi-a sp ca normal ar fi trebuit sa intru cu 01.12.2010 dar cum nu am depus actele va trebui sa fac eu o regularizare la decontul de TVA de acum din martie.Imi puteti spune va rog ce anume trebuie sa fac?
Sa iau toate facturile de clienti si sa adaug TVA la valoarea scrisa sau o consider cu TVA; adica daca am o fcatura in dec de 1000 lei adaug TVA 24% sau in acesti 1000 lei este si TVA-ul???si la furnizori iau in calcul TVA-ul de pe facturi?
Adminstratorii firmei imi aduc bonuri de benzina cu ordin de deplasare, ce ma sfatuiti sa iau in calcul si TVA-ul de la aceste bocnuri de benzina sau nu, avand in vedere ca nu au foi de parcurs; nu vreau sa am probleme cu garda, cum este mai bine?va rog ajutati-ma trebuie sa le calculez TVA-ul si nu stiu cum sa fac.
1. colectati tva aferenta facturilor emise clientilor in perioada 01.12.2010 - 31.01.2011, aplicand 24% la baza de impozitare din fiecare factura si inscrieti suma in primul decont pe care-l depuneti, la rd. 15
2. aveti drept de deducere tva asupra bunurilor aflate in stoc la data de 01.12.2010
3. aveti drept de deducere tva asupra activelor fixe si bunurilor de capital pentru care perioada de ajustare nu a expirat, aflate in proprietate la 01.12.2010
4. aveti drept de deducere asupra achizitiilor de bunuri si servicii efectuate in perioada 01.12.2010 - 31.01.2011
sumele de la pct 2, 3 si 4 se inscriu in primul decont depus la rd. 29