avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la taxare inversa
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la taxare inversa

Buna ziua am un pfa care este platitor de tva si vinde fier vechi aplicand astfel taxarea inversa , pe facturile care le emite de vazare a fierului vechi la rubrica tva scrie,,TAXARE INVERSA,, de exemplu a emis o factura cu suma de 15.000 lei cu taxare inversa catre un furnizor, ma interesaza unde trec aceasta suma in decont si daca mai intocmesc si declaratia 394 privind livrarile prestarile de achizitii??
De asemenea am cumparat diverse mijloace fixe si am achitat anumite servicii cu tva acestea le pot deduce si le trec in decontul de tva??........sau nu
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 17:27, 17 Ianuarie 2011
Cel mai bine ar fi sa va angajati un contabil.Doar amenda pt. D 394 este intre 12.000-14.000 lei
factura de 15.000 lei ati emis-o catre un client, nu catre un furnizor.
operatiunea se declara la rd. 13

aveti drept de deducere a taxei aferente bunurilor si serviciilor achizitionate.
acestea se trec in decont la rd. 21

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

394-taxare inversa cereale, cum este corect sa completez declaratia : cu tva sau fara tva? ContSters86219 ContSters86219 In declaratia 394 pt. ianuarie 2012 trebuie sa introduc o livrare de cereale. Completez doar baza de impozitare? Ma gandesc ca nu pun si TVA aferent pt. ca pe ... (vezi toată discuția)
Decontul de tva vers.a2.02 Annamaria Bajko Annamaria Bajko BUna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu decontul de TVA , nu-mi vrea sa-mi dea rezultatul. Nu stiu cum functioneaza...Tot am incercat dar fara ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa ionela_marcusanu ionela_marcusanu Buna ziua, am si eu o mare rugaminte: de curand am inceput sa am tranzactii ce presupun taxarea inversa de TVA, achizitii si vanzari....desi am citit tot ce ... (vezi toată discuția)