avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decontul de TVA vers.A2.02
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decontul de TVA vers.A2.02

BUna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu decontul de TVA , nu-mi vrea sa-mi dea rezultatul. Nu stiu cum functioneaza...Tot am incercat dar fara rezultat......Numai azi am observat noua versiune.....Aveam descarcata versiunea A1.0.0, dar mereu se schimba ceva....X-(
Va rog sa ma ajutati , deja sunt stresata si maine a ultima zi pt depunerea decontului.Astept un raspuns
Cu multumiri Anemary
Cel mai recent răspuns: nicolpa , utilizator 12:16, 29 Februarie 2012
Vedeti corelatiile cu declaratia 394 - - pentru livrari rd. 17.1 din Decontul de TVA va trebui sa fie egal cu sectiunea L si sectiunea V din Declaratia 394 ( livrarile declarate in Declaratia 394 si livrari de cereale si plante tehnice pentru care se aplica taxarea inversa);
- pentru achizitii rd.27 din Decontul de TVA va trebui sa fie egal cu sectiunea A + sectiunea C din Declaratia 394 (achizitiile de bunuri si servicii declarate in Declaratia 394 si achiziile de cereale si plante tehnice pentru care se aplica taxare inversa).
Multumesc pt.raspuns. Deci sa intocmesc decl. 394 si pe baza decl sa intocmesc decontul de TVA. Si daca suma nu corespunde cu Jurnale si cu TVA-ul din balanta (ca exista o mica diferenta) ce pot sa fac? De acum incolo decontul va fi intocmit pe baza decl.394?
Cu modificarile astea......???? S-au complicat lucrurile.
O zi buna va doresc......Si daca mai aveti propuneri, astept. Anemary
D 394 se coreleaza cu randurile 17.1 si 27.1.Dvsla livrari si achizitii treceti sumele din jurnale.Randurile 17.1 si 27.1 nu influenteaza sumele din decont.
Toata lumea are cred ca diferente deoarece initial se introduc facturile cu zecimale,iar la validare D 394 calculeaza rotunjit.Noi rotunjim pe total coloane la jurnale iar in 394 se rotunjeste automat pe randuri.Scuze de explicatia mai putin academica,dar nu stiu cum altfel sa explic sa ma fac inteleasa.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2012
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Dar cum poate sa existe corelatie intre 394 si 390?Daca vanzarile se fac numai catre firme neplatitoare de tva?In decont aceste facturi se trec dar in 394 nu ,imi scapa mie ceva?
Da intr-adevar tb sa existe corelatii,tocmai mi-am dat seama ca am gresit decontul de tva,adica la r 17.1 am bagat tot si livrarile catre persoane fizice,soc.fara tva,cum pot indrepta acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum corelez decontul 300 cu declaratia 394 ? eu_contabilul eu_contabilul Buna ziua, In trimestrul 1/2012 am avut o factura catre o persoana juridica platotoare de tva si declaratia 300 s-a corelat cu 394 (randul 17 din 300 cu ... (vezi toată discuția)
Tva la taxare inversa livrare in declaratia 394 rodo29 rodo29 Se completeaza valoarea tva la livrarile cu taxare inversa in declaratia 394 si daca da, unde mai este corelatia cu randul 17.1 din decontul de tva?Multumesc . (vezi toată discuția)
Declaratia 394 gabi12345 gabi12345 declaratia 394 trebuie sa fie egala ca valoare cu declaratia 300(tva) cum se inregistreaza bonurile de benzina si de taxi la care se deduce tva-ul in ... (vezi toată discuția)