avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general 394-taxare inversa cereale, cum este corect sa ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

394-taxare inversa cereale, cum este corect sa completez declaratia : cu TVA sau fara tVA?

In declaratia 394 pt. ianuarie 2012 trebuie sa introduc o livrare de cereale.
Completez doar baza de impozitare? Ma gandesc ca nu pun si TVA aferent pt. ca pe factura nu am trecut TVA.
va multumesc... am nevoie de parerile voastre..

Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
ContSters86219, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrianabresug , utilizator 15:30, 25 Mai 2015
Aveti dreptate se trece numai baza.
Se trece si TVA aferent
Taxare inversa inseamna practic ca aceeasi suma intra pe deductibil si pe colectat. Atunci cand se face centralizarea pe 394 plus cu minus fac zero. Deci se trece numai baza.
acum eu pe cine sa cred?
cei de la finante mi-au dat raspunsul pe care l-am primit de la George.

Alte discuții în legătură

Randul 17.1 din decont miki24 miki24 Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: In decontul de TVA, la luna martie am urmatoarele date: - randul 9(Livrări de bunuri şi prestări ... (vezi toată discuția)
Livrare cereale nicolpa nicolpa Ca si note contabile la o livrare de cereale ar fi 4111=701,iar in decl 394 ar trebui trecut si TVA-ul?Dar in decontul de tva se trece si tva-ul la livrarea de ... (vezi toată discuția)
Tva miutaradu miutaradu la decontul de tva randul 17.1 si randul 27.1 trebuiesc sa corespunda cu declaratia 394? (vezi toată discuția)