Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarea problema:
In decontul de TVA, la luna martie am urmatoarele date:
- randul 9(Livrări de bunuri şi prestări de servicii taxabile cu cota 24%):
baza= 403 tva=97
- randul 12[(Achiziţii de bunuri şi servicii supuse măsurilor de simplificare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA (taxare inversă)]:
baza=100 tva=24
- randul 13[(Livrări de bunuri şi prestări de servicii supuse masurilor de simplificare
(taxare inversa)]:
baza=200
- randul 17(TOTAL TAXÃ COLECTATÃ):
baza=703 tva=121
Ce sume trebuie sa trec la randul 17.1(Livrări de bunuri şi/sau prestări de servicii taxabile efectuate în interiorul ţării pentru care au fost emise facturi către persoane înregistrate în scopuri de TVA în România)?
Trec aceleasi sume ca la randul 17?
e bine de stiut ca randul 17.1 din decontul de tva trebuie sa fie identic cu LIVRARI DE BUNURI/PRESTARI DE SERVICII(L) DIN DECLARATIA 394
practic la randul 17.1 trebuie sa ai toate facturile emise la clienti
Eu cred ca la randul 17.1 se insumeaza valoarea LIVRARILOR DE BUNURI/PRESTARILOR DE SERVICII(L) din D394 si valoarea LIVRARILOR DE BUNURI/PRESTARILOR DE SERVICII SUPUSE MASURILOR DE SIMPLIFICARE(V) din D394.
Cred ca m-am lamurit : i-au randul 9+13(baza=603 tva=97)
Eronat, asa cum scrie si pe declaratie la randul 17 "TOTAL TAXÃ COLECTATÃ" reprezinta suma de la rd.1 pană la rd.16, cu exceptia celor de la rd.3.1, 5.1 si 7.1
In privinta completarii randului 17.1, @camelia adina v-a raspuns foarte corect.