- acum ceva timp am cumparat un teren de 502mp, surpriza a fost ca vecinul cu care avem o latura comuna a construit un gard (cu fundatie de beton) fara a ne instiinta in vreun fel. Toate bune si frumoase pana aici, problema apare la ridicare topo pentru intarusare ce am facut-o noi, unde am constatat ca vecinul si-a construit gardul cu 60cm in interiorul propietatii mele.
- ridicare topografica facuta de topograful nostru s-a facut prin metode GPS cu precizie de 1,1.-1.3cm iar vecinul a facut-o cu statie totala ( cu borne).
Intrebare e ca sa fac acum ? vecinul nu vrea sa mute gardul , eu pierd aproximativ 16mp, din latura mai ingusta a terenului, ulterior afectand si limitele impuse construtiilor de pe teren.
Oare nu era normal ca vecinul sa mearga la OCPI de unde am luat si eu coordonatele pentru parcela mea si cu ocazia asta sa intrebe cine ii sunt vecinii de parcela...eventual la ridicarea gardului dintre propietati sa facem un proces verbal?
Multumesc de raspuns...dar daca ati putea detalia un pic ce inseamna acesta actiune de granituire si ce implica aceasta.
Repet in afara existentei litigiului gardul este deja ridicat ( cu fundatie de beton).