avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare gard la limita de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare gard la limita de propietate

- acum ceva timp am cumparat un teren de 502mp, surpriza a fost ca vecinul cu care avem o latura comuna a construit un gard (cu fundatie de beton) fara a ne instiinta in vreun fel. Toate bune si frumoase pana aici, problema apare la ridicare topo pentru intarusare ce am facut-o noi, unde am constatat ca vecinul si-a construit gardul cu 60cm in interiorul propietatii mele.
- ridicare topografica facuta de topograful nostru s-a facut prin metode GPS cu precizie de 1,1.-1.3cm iar vecinul a facut-o cu statie totala ( cu borne).

Intrebare e ca sa fac acum ? vecinul nu vrea sa mute gardul , eu pierd aproximativ 16mp, din latura mai ingusta a terenului, ulterior afectand si limitele impuse construtiilor de pe teren.
Oare nu era normal ca vecinul sa mearga la OCPI de unde am luat si eu coordonatele pentru parcela mea si cu ocazia asta sa intrebe cine ii sunt vecinii de parcela...eventual la ridicarea gardului dintre propietati sa facem un proces verbal?
Cel mai recent răspuns: emilia1982 , utilizator 14:57, 19 Septembrie 2011
Aveti la indemana actiunea in granituire
Multumesc de raspuns...dar daca ati putea detalia un pic ce inseamna acesta actiune de granituire si ce implica aceasta.
Repet in afara existentei litigiului gardul este deja ridicat ( cu fundatie de beton).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot sa construiesc din cauza vecinilor costy31xxl costy31xxl In anul 2008 am cumparat o parcela de teren de 875mp. Parcela mea facea parte dintr-o parcela de 10000mp(200front la drum comunal*50latime,) care s-a ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de parcele in teren cocoon cocoon Pentru construirea unui gard am chemat primaria sa masoare terenul meu si al vecinului cu care ma invecinez. Doar ca el a contestat aceste masuratori. Am ... (vezi toată discuția)
Amplasare gard intre proprietati sira sira Am un teren intre doua proprietati vecine. Masuratorile au fost facute inainte de achizitionarea terenului si erau deja amplasati stalpii pentru garduri. Acum ... (vezi toată discuția)