In anul 2008 am cumparat o parcela de teren de 875mp. Parcela mea facea parte dintr-o parcela de 10000mp(200front la drum comunal*50latime,) care s-a dezmembrat in 10 parcele si2 drumuri de acces astfel: s-a impartit o data in doua pe latime iar apoi in 5 pe lungime.Intre prima si a doua parcela si a treia si a patra parcela s-a lasat un drum privat de 6m latime catre parcelele din spate,care nu aveau acces la drumul comunal.parcela mea este una nin parcelele din spate si am acces pe drumul privat. Am vrut sa ma apuc de construit si am intampinat ff multe probleme:-am aflat ca ridicarea topo initiala nu a fost bine facuta(la toate parcelele) am refacut ridicarea topo(doar la parcela mea) care mi-a deplasat terenul cu 20m mai spre stanga,prin aceasta deplasare drumul meu de acces s-a suprapus peste fundatia vecinului din fata,care a construit-o fara autorizatie de constructie. Am stat de vorba cu vecinul in cauza si mi-a spus ca ava idee ca e ceva in neregula cu ridicarea , dar a zis ca nu e de acord sa darame fundatia(mentionez ca am cautat solutii pt un alt drum si nu exista) si nici nu vrea sa refaca ridicarea topo.Primaria nu vrea sa imi elibereze autorizatia pana nu se rezolva problema. CUM VEDETI O REZOLVARE LA PROBLAMA MEA? ce sa fac,pe cine sa dau in judecata?pe vecin ,topograful? multumessc!
In principal vecinul este in culpa pentru ca a ridicat edificiul fara autorizatie
Topograful a realizat masuratorile in baza actelor cadastrale existente
Pentru solutionarea situatiei ,aveti la indemana prevederile L nr 7/1996 ,in baza carora puteti formula plangere impotriva OCPI
Daca nu stapaniti legislatia in domeniu,este de preferat sa contactati persoana specializata, care sa coroboreze succesiunea perioadelor cand au avut loc dezmembrarile,cele 2 parcelari cu elementele de la fata locului si sa redacteze actiunea