vecinul vine cu un raport de expertiza tehnica topografica prin care sustine ca as fi suprapus pe nr. lui top dar in realitate intre noi este un sant de scurgere a apelor pluviale care nu este ingradit . inginerul top care a facut planul cadastral in anul 2009 a spus ca harta veche este introdusa in baza de date este gresita . ghinionul vecinului este ca celalalt vecin a facut planul cadastral pe nr top netinand seama de folosinta actuala (teren intravilan) . pe langa daramarea gardului imi cere si repozitionarea nr. cadastral.
buna ziua azi am primit de la judecatorie o citatie prin care vecinul unui teren intravilat ingradit pe care care l-am cumparat acum 5 ani ma someaza sa daram gardul care imprejmuieste terenul respectiv. mentionez ca terenul meu are plan cadastral eu am dobandit terenul respectiv prin cumparare si donatie de la doi verisori si tatal meu.respectivul vecin nu are plan cadastral pe teren acum a vrut sa-si faca si nu ii iese suprafata pretinzand ca terenul lui ar fi la mine . Eu in acte am 517 mp iar in realitate 507 mp. ce sanse am in instant si daca se merita sa-mi angajez un avocat.valoarea de piata a terenului respectiv este intre 8 si 10 eur pe mp.
buna ziua va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:in ordinal M.E.F nr. 3512/27.11.2008 privind documentele financiar contabile exista doua borderouri de achizitie folosite la achizitia produselor de la personae fizice , unul avand cod 14-4-13 si unul avand codul 14-4-13/b.va rog sa-mi comunicati care este indicat sa fie folosit la achizitia de la persoanele fizice de produse culese din flora salbatica (ciuperci si fructe de padure) si capturate din fauna salbatica de catre o firma care are ca obiect de activitate acest domeniu? multumesc.
Ma intereseaza cum trebuie sa procedez ca persoana fizica pentru a putea recupera de la finante si ce suma maxima se poate recupera având incheiat un contract de economisire creditare ,, banca pentru locuinte,, si un contract de pensii pilonul III pe care eu il achitat nu angajatorul. Va multumesc.
Buna seara, in 2008 am terminat de construit in rosu o locuinta pe care am inregistrat-o la primaria pe raza careia se afla completând declaratia de impunere persoane fizice pentru clădiri, bifand ca constructia este fara instalaţii, Am platit impozitul datorat in fiecare an pana in 31 martie cu bonificatie, in acest an am intrebat la serviciul local al primăriei daca casa este inregistrat tot fara instalaţii( mentionez ca si acum casa este in rosu si nu are instalaţii electrice, sanitare, nefiind locuinta) dar mi s-a spus ca este trecuta cu instalaţii crezând ca locuiesc in ea si sa depun o declaratie ca sa mi se modifice in calculator starea fara instalaţii si automat impozitul datorat. As dori sa stiu daca primaria poate sa imi compenseze impozitul datorat de acum inainte cu impozitul platit in plus in toata aceasta perioada 2008-2013?