Chiar daca ati putea accepta o oferta depusa peste termenul limita, nu puteti atribui contractul de achizitie publica pentru ca nu s-ar respecta principiul unei concurente reale, avand in vedere ca ar participa la procedura de atribuire un singur ofertant.
Solutia in acest caz este anularea procedurii conform art. 209 alin. 1 lit. b din OUG 34/2006 si reluarea acesteia.
1. Cu siguranta Regulamentul 1896/2006 este aplicabil.
2. Nu este necesara realizarea unei proceduri de recunoastere a somatiei, nefiind aplicabil reg. 44/2001. Dupa obtinerea unei somatii europene in Statul de origine, aceasta impreuna cu o traducere legalizata se depun la executor in vederea derularii procedurii de incuviintare a executarii care se desfasoara potrivit dreptului comun national din statul de executare.
3. Trebuie sa va clarificati cateva aspecte. Ati vorbit de formular D si formular G. Formularul D reprezinta formularul folosit de instanta straina atunci cand pronunta o decizie de respingere a cererii privind somatia europeana ( de altfel aceasta este si denumirea marginala a formularului). Formularul E reprezinta decizia de admitere a cererii, acesta este cel pe care ar trebui sa-l aveti, impreuna cu formularul G care da caracterul de titlu executoriu somatiei.
4. Dovada comunicarii se face cu cele 2 formulare mentionate, E si G, impreuna cu un al 3-lea, formular F ( numit opozitie la somatie) care reprezinta formularul comunicat de instanta catre debitor si pe care acesta il va completa in vederea formularii opozitiei.
Trebuie sa retineti ca, formularul G ( cel ce da forta executorie) se emite de catre instanta in momentul in care se constata ca debitorul nu a formulat opozitie, sau cand opozitia a fost respinsa. Asadar, daca detineti formular G, aveti o decizie executorie care va fi pusa in executare conform pct. 2 de mai sus.
In concluzie, ca sa demarati procedura de executare, trebuie sa aveti : Formular A ( care reprezinta cererea de somatie europeana de plata), formular E ( somatie europeana de plata), formular G ( declaratie de constatare a fortei executorii ), in original si traducere legalizata a acestora.
Salut.
Am o situatie in care s-au vandut fix 2 terenuri construibile in decursul unui an iar conform codului fiscal ar intra la operatiuni pentru care se percepe TVA, fiind practic considerata activitate cu caracter de continuitate. Argumente impotriva? Multumesc!