avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Activitate UnuSec

Activitate UnuSec

Fara a fi notificat?!

adriandimitriu a scris:

da, e legal sa fii debitat automat daca ati fost de acord cu asta. nu e neaparat necesar sa fi fost de acord explicit.
de exemplu, un broker de asigurare roman are un tipizat GDPR care include clauza ca esti de acord ca sa-ti intermedieze toate asigurarile de acum incolo. si e o clauza implicita

asta ma intereseaza, daca este legal sa fii debitat automat/recurent fara sa fii notificat de emiterea unei facturi! e foarte "shady"

Zsuzsanna Lukacs a scris:

Buna seara,

Eventual verificati categoria de subscrieri (Subscriptions) de pe telefon, poate acolo gasiti raspunsul. Multe dintre aceste site-uri “pacalesc” lumea prin asa zisa abonare. Puteti opri subscrierea si astfel si tragerea automata de bani.
In caz de subscriere nu veti primi notificare privind debitarile.

nu doar mie, in total firma respectiva a emis facturi in valoare de cu aprox 8mil - nr facturilor x 200ron/luna

adriandimitriu a scris:

ce fel de servicii vi se presteaza in valoare de 8 milioane lei? adica 1.6 milioane eur? oprirea subscrierii la astfel de "operatiuni" e foarte dificila, iar metoda cea mai simpla este inchiderea cardului/ contului si deschiderea unuia nou

Buna ziua,
Zilele trecute am aflat de existenta unui site care consider ca pacaleste oamenii prin abonarea acestora si deducerea unei sume lunar de pe cardul lor.
Metoda de lucru:
- site-ul te pune sa platesti o suma modica sub 3lei pentru a beneficia de un serviciu, te pune sa introduci datele cardului(procesator payu), pentru a putea beneficiar de serviciul in cauza trebuie sa marchezi o casuta prin care accepti, scris cu litere foarte mici gri pe fundal gri, termeni si conditii, politica de abonare si faptul ca cunosti politica de abonare si vei fi abonat automat daca intr-un interval scurt de timp nu reziliezi abonamentul(atunci cand esti taxat nu se face vorbire de abonament, se specifica Total: x lei)
- cand acest site emite facturile si esti taxat automat, nu esti notificat pe adresa de email folosita la crearea contului, telefonic sau in alt fel, facturile sunt vizibile undeva in contul pe site-ul respectiv.
- atunci cand afli ca platesti un abonament si doresti sa-l reziliezi trebuie sa cauti foarte bine cum sa faci acest lucru si dupa ce anulezi abonamentul ti se sterge si contul pe site-ul respectiv.

As dori sa stiu di punct de vedere legal:
- este legal ca printr-o singura bifa sa iti dai acceptul pentru mai multe clauze? Nu inteleg de ce s-au oprit doar la abonament si nu au solicitat si un rinichi :))
- este legal sa ti se ia bani automat de pe card/emita facturi in acest sens, fara a fi notificat?

Site-ul acesta a facturat pe parcursul anului 2024 in valoare de aproximativ 8 milioane RON ...

Va multumesc pentru timpul acordat!
Discuție IMPORT SOFTWARE
Buna seara,
Doresc sa import software din India, am tot cautat pe net si nu gasesc date referitoare la taxele ce se aplica acestei operatiuni.
Detin o microintreprindere,CAEN 6201, neplatitoare de TVA, 3% impozit pe venit (probabil va trebui sa trec pe 16% pe profit).
Ma intereseaza care sunt taxele de import software pentru tarile non-UE si UE. Va trebui sa platesc TVA pentru bunurile importate? Software-ul va ajunge in vama pe suport fizic.
De asemenea ce cod CAEN ar trebui sa mai am listat?
Multumesc frumos.
Buna ziua,
Situatia mea este de felul. Tatal meu doreste sa imparta un teren pe care se afla anumite constructii la cei 3 fii in mod egal LOT1, LOT2+3, LOT4 conform imaginii urmatoare:[ link extern ] /
Fratele mic ar urma sa mosteneasca lotul 1 eu lotul 2 +3 iar cel mare lotul 4. Problema este ca fratele cel mic doreste si lotul 2(restul caselor), impotriva dorintei tatalui meu, el a fost cu el la cadastru si nu stiu de ce nu s-a facut doar lot 1 2 si 3...nepricepandu-ma observ ca acest lot 2 cu restul caselor este in INDIVIZIUNE....din imaginea alaturata : [ link extern ] /
Ce inseamna INDIVIZIUNE, mentionez ca tatal meu doreste sa imparta acest teren din in 3 parti egale LOT 1,2+3,4. Pot mosteni lotul 2+3?