Astazi am avut ghinionul si am fost prins de un echipaj al politiei rutiere cum am fortat culoarea galbena a semaforului , in urma acestui fapt mi-a luat permisul pe o perioada de 30 de zile dar dovada inlocuitoare pentru 15 zile nu mi-a dat-o chiar daca i-am solicitat politstului sa mi-o dea , acestea mi-a spus sa trec mai tarziu pe la politie ca nu are chef sa mi-o dea acum sau sa ma duc la politia judeteana sa o iau de acolo . este corect ? stiam ca polistul este obligat sa imi elibereze dovada inlocuitoare ?? mai am drept sa mai conduc ??? va rog ajutati-ma deorece cred ca acesta mi-a intins o capcana si urmareste sa imi faca dosar penal
cum ti-au fost comunicate testele biologice ?am patit si eu o chestie de genul numai ca eu nu bausem nimic si mi-a iesit 0,21 in aerul expirat si in sange nu stiu exact cat mi-a venit dar stiu ca mi-a venit prin posta acum doua zile o hartie ca am 3 luni permisul suspendat . cum pot intra in posesia reultatelor biologice stie cineva ?
da am condus sub influenta alcoolui , mi-a iesit 0.19 mg/l in aerul respirat , am solicitat probe biologice dar am fost refuzat de catre agentii de rutiera motivandu-mi ca tre sa achit pe loc taxa de test pentru proba biologica . le-am raspuns ca nu am bani la mine si dupa informatiile mele nu trebuie sa platesc pe loc acea suma in valoare de 150 de roni ci poate mai tarziu. dupa lungi conversatii in contradictoriu unde am fost injurat ca la usa cortului de catre agentii rutieri si agresat psihic cat si fizic trantidu-mi usa masinii si prinzandu-mi mana in usa au fost de accord sa mergem la spital sa dau proba de sange . ajunsi acolo am cerut sa folosesc grupul sanitar unde iarasi am fost refuzat si agresat , mi-am sustinut dreptul de a folosi toaleta si am reusit in cele din urma dupa interventia doctorului sa o folosesc , acestia m-au condus sa folosesc toaleta si au intrat cu mine in toaleta spundu-mi ca ei stau cu spatele nu se uita , eu desigur i-am refuzat moment care am fost iarasi injurat si amenintat .au incercat sa ma intimideze din toate punctele de vedere pot sa dau ca exemplu dorinta politistilor de a imi loua doar o singura proba de sange ci si nu cea de-a doua proba peste o ora , am intervenit iar si am dat si proba de peste o ora . la final am fost condus la sectia de politia sa dau declaratie dictandu-mi ceea ce sa scriu , mi-am manifestat dorinta de a imi exprima punctele de vedere si de a imi prezenta cursul celor intamplate dar politistul vazand ca relatez faptele de abuz pe care le-au savarsit s-a enervat mi-a smuls declaratia si mi-a aruncat-o la cosul de gunoi motivandu-mi ca am fost informat verbal ca mi-a fost retinut permisul 90 de zile si nu mai este nevoie de declaratie .Mai am o suspiciune ca probele de sange pe care mi le-au recoltat au fost inlocuite cu alte probe de sange recoltate cu o jumatate de ora mai devreme de catre o alta persoana, cutia cu probele de sange nu a fost sigilata in prezenta mea , a luat cutia cu ei si cine stie ce au bagat acolo . Provin dintr-un oras mic de provincie unde politstii sunt corupti si se cred stat in stat . E duminica dimineata , azi am timp sa ma gandesc si sa ma informez ceea ce o sa fac in viitor in privinta acestei probleme , stiu ca sunt de condamnat si nu am nici o scuza ca am baut dar asta nu le permite sa aiba un asemenea comportament . cine poate sa imi dea ceva sfaturi pentru urmarea pasilor legali in privinta celor relatate mai sus ?
va multumesc