avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am condus fiind sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am condus fiind sub influenta alcoolului

da am condus sub influenta alcoolui , mi-a iesit 0.19 mg/l in aerul respirat , am solicitat probe biologice dar am fost refuzat de catre agentii de rutiera motivandu-mi ca tre sa achit pe loc taxa de test pentru proba biologica . le-am raspuns ca nu am bani la mine si dupa informatiile mele nu trebuie sa platesc pe loc acea suma in valoare de 150 de roni ci poate mai tarziu. dupa lungi conversatii in contradictoriu unde am fost injurat ca la usa cortului de catre agentii rutieri si agresat psihic cat si fizic trantidu-mi usa masinii si prinzandu-mi mana in usa au fost de accord sa mergem la spital sa dau proba de sange . ajunsi acolo am cerut sa folosesc grupul sanitar unde iarasi am fost refuzat si agresat , mi-am sustinut dreptul de a folosi toaleta si am reusit in cele din urma dupa interventia doctorului sa o folosesc , acestia m-au condus sa folosesc toaleta si au intrat cu mine in toaleta spundu-mi ca ei stau cu spatele nu se uita , eu desigur i-am refuzat moment care am fost iarasi injurat si amenintat .au incercat sa ma intimideze din toate punctele de vedere pot sa dau ca exemplu dorinta politistilor de a imi loua doar o singura proba de sange ci si nu cea de-a doua proba peste o ora , am intervenit iar si am dat si proba de peste o ora . la final am fost condus la sectia de politia sa dau declaratie dictandu-mi ceea ce sa scriu , mi-am manifestat dorinta de a imi exprima punctele de vedere si de a imi prezenta cursul celor intamplate dar politistul vazand ca relatez faptele de abuz pe care le-au savarsit s-a enervat mi-a smuls declaratia si mi-a aruncat-o la cosul de gunoi motivandu-mi ca am fost informat verbal ca mi-a fost retinut permisul 90 de zile si nu mai este nevoie de declaratie .Mai am o suspiciune ca probele de sange pe care mi le-au recoltat au fost inlocuite cu alte probe de sange recoltate cu o jumatate de ora mai devreme de catre o alta persoana, cutia cu probele de sange nu a fost sigilata in prezenta mea , a luat cutia cu ei si cine stie ce au bagat acolo . Provin dintr-un oras mic de provincie unde politstii sunt corupti si se cred stat in stat . E duminica dimineata , azi am timp sa ma gandesc si sa ma informez ceea ce o sa fac in viitor in privinta acestei probleme , stiu ca sunt de condamnat si nu am nici o scuza ca am baut dar asta nu le permite sa aiba un asemenea comportament . cine poate sa imi dea ceva sfaturi pentru urmarea pasilor legali in privinta celor relatate mai sus ?
va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
tudorandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorandrei , utilizator 08:23, 29 Mai 2011
Pentru o alcoolemie de 0,19 mg/l, nu este o valoare mare ci o valoare infima, si nu constituie pericol social. In F. si alte tari ocidentale poti conduce pe drumurile publice chiar si la o alcoolemie mai mare de 019 mg/l, La noica la noi.
Va intreb aveti martori privind comportamentul abuziv al politistilor de la rutiera. ?? Daca nu nu prea aveti ce face, Daca da formulati o plangere de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si supus la rele tratamente de catre o autoritate a statului, deasemeni violarea intimitatii in momentul cand ati mers la tualeta.
Adoua chestiune este p-v de constatare si sactionare a contraventiilor, faceti plangere la instanta civila si aratati imprejurarile in care ati fost nevoit sa urcati la volan sub influenta bauturilor alcoolice.. Eu va doresc succes..:((
Da am martori ...... astept si alte pareri
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
tudorandrei, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare aparat drager si recoltare probe sange adina constantin adina constantin buna ziua. am si eu o situatie la care am avut o solutionare surprinzatoare. prietenului meu i s-a solicitat de catre un singur politist sa faca proba cu ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie politist care nu era de la rutiera andrei7676 andrei7676 Acum vreo doua saptamani pe 13 mai am patit o belea.Dupa ce am consumat alcool ,am condus vreo 500 de m sa-mi iau tigari.In acel loc pandeau 1 politist si un ... (vezi toată discuția)