avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Activitate florynro4

Activitate florynro4

Buna ziua! am si eu o intrebare:
Daca se doreste cu acordul adunarii Generale inlocuirea intregului Comitet Executiv (inclusiv Presedintele Asociatiei), este necesar un act aditional la statut? si daca da, trebuie neaparat inregistrat la vreo institutie (judecatorie, primarie etc)?
intreb pentru ca in statut sunt nominalizati toti membrii comitetului.
Răspuns la discuția proprietate camera lift
In numele tuturor locatarilor, va multumesc pentru sprijin. Gasesc utile sfaturile dumneavoastra. Daca mai crede cineva ca are o completare sau adaugare care ne-ar putea fi utila, vom urmari in continuare forumul cu mare interes
Răspuns la discuția proprietate camera lift

Aceasta e problema. Am inteles (de la oameni neavizati), ca atata timp cat ascensorul este al nostru, camera tehnica a ascensorului ne apartine (adica e un fel de cuiul lui pepelea in proprietatea dezvoltatorului) si ca el este obligat de cadrul legal sa ne-o predea si sa nu aiba niciun drept asupra acelei camere. Doar ca noi nu stim CARE ESTE ACEA LEGE CARE REGLEMENTEAZA ACEST TIP DE PROBLEME. Dilema noastra este: In conditiile in care dezvoltatorul este proprietar pe tot subsolul, conform legii, camera aceea tehnica ne apartine sau nu? din cate am inteles, acea camera este parte integranta din instalatia ascensorului CARE NE APARTINE! Daca ne-ati putea ajuta cu o trimitere la o lege care ne poate lamuri situatia am fi foarte recunoscatori.

Valentinian a scris:

Spuneaţi că dezvoltatorul este proprietarul subsolului. Mai târziu, spuneaţi că acea cameră vă aparţine.
Primul pas este să vă clarificaţi situaţia proprietăţilor comune. Abia după ce sunteţi proprietari pe acea cameră puteţi soma pe cineva s-o părăsească, sau să vă ofere accesul.

acest lucru este foarte greu, deoarece dezvoltatorul refuza sa ne puna la dispozitie si cartea imobilului. noi am ajuns la concluzia ca subsolul ii apartine abia dupa infiintarea asociatiei, cand am vazut ca suma cotelor parte indivize ale tuturor apartamentelor este mai mica de jumatate din 100% (si, desigur, de faptul ca inca de la inceput a avut deschise afaceri acolo).
Buna ziua!

Suntem o Asociatie de Proprietari nou infiintata, dar ni se creeaza mari neajunsuri din partea dezvoltatorilor care doresc o asociatie comuna pe intreg complexul, sub administrarea lor. Problema de fata este urmatoarea:

Noi am incheiat contract cu o firma care se ocupa de intretinerea ascensorului, dar camera tehnica a ascensorului se afla la subsol, acolo unde dezvoltatorul a avut grija ca, in urma contractelor de vanzare-cumparare, sa isi asigure proprietatea subsolului( practic nu ne-a vandut subsolul si si-a dezvoltat el afaceri personale in acest spatiu). Problema este ca dezvoltatorul nu ne ofera acces neconditionat la camera tehnica a ascensorului (are inclusiv o alta cheie de la camera tehnica a liftului si suspectam ca firma care i-a montat ascensoarele pe intreg complexul ne saboteaza ascensorul pentru ca am refuzat sa semnam contractul de intretinere cu dumnealor). De asemenea, a depozitat tot felul de lucruri in camera tehnica. Noi am fost sfatuiti sa le facem o somatie prin posta prin care sa le cerem exclusivitate la acea camera care ne apartine, precum si sa ii notificam sa scoata toate lucrurile care nu au legatura cu ascensorul, din acea camera. Intrebarea mea: Care este Legea si Articolul in baza carora putem sa le trimitem aceasta notificare/somatie? ce lege il obliga pe dezvoltator sa ne predea acea camera tehnica a ascensorului, care am inteles ca apartine de drept Asociatiei de Proprietari a blocului in cauza?