nu am cerut inca o consultanta a cuiva specializat, doar ce am citit in OUG 111/ 2011 pe net. Si din art urmator inteleg ca sunt obligati sa iti retina postul doar pana la 1 an. Al 2-lea an este pe cont propriu
Art. 25
(1) Angajatorul are obligatia de a aproba concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1), precum si concediul fara plata prevazut la art. 6 alin. (1) si art. 10 alin. (1) si (2). Perioada de acordare se stabileste de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.
eu chiar as dori sa imi iau concediu 2 ani. este f important ptr mine sa adevarul este ca daca ma duc la servici nu iau mai multi bani.
va rog lamuriti-ma
in fiecare scoala trebuie sa existe un comitet al parintilor pe scoala care participa la sedintele in care se prezinta cheltuielile legate de fondul scolii. acesti parinti, la randul lor, in sedintele pe clasa, trebuie sa prezinte acest raport.
dar aici tine si de seriozitatea celor care fac parte din comitet si de implicarea lor.
in privinta sponsorizarilor cred ca a ramas doar un cuvant in DEX. am incercat de multe ori sa fac acest lucru, daca am obtinut ceva bani mi s-au dat cu cerinta de a nu-i forta sa faca hartii ca atunci o sa renunte la sponsorizare.
da, stiu ca in celelalte tari parintii nu platesc multe lucruri, dar mai stiu ca se lupta pentru un sistem educativ mai bun.
si stiu ca se implica in activitatile scolare muuuuuuult mai mult decatt majoritatea parintilor de la noi.
ce ati zice daca ati participa la curatenia scolii, nu a clasei, de doua ori pe an?
asa se practica, de ex, la o sc din suedia pe care am vizitat-o de curand.
eu garantez ca nici 2% din parinti nu ar veni..............ca este ilegal si nu sunt paltiti#-o#-o#-o#-o#-o#-o
postul nu va fi desfintat din unitate (sunt profesoara), dar problema este daca im i retine postul 1 an sau 2. eu din lega am inteles ca 1 an doar, apoi poate sa angajeze pe altcineva.
este cineva in situatia mea si poate sa imi dea unraspuns concret sau o interpretare/ o usita a legii?
pentru linistea d-voastra fondul scolii se foloseste tot copii d-voastra pentru ca traim intr-o societate care nu se lupta pentru conditii mai bune in invatamant dar ai carei membrii stiu sa arunc cu piatra, dar din pacate nu se gandesc in cine arunca. un fond al scolii se poate folosi ptr sala de sport de ex. spunem mereu "numai in Romanai e asa", dar nu vrem sa evoluam. Daca ptr un prapadit de xerox acuzam profesorii de lene, mergeti in celelalte tari sa vedeti ce profesori lenesi au, dupa parerea d-voastra, deoarece folosesc doar tehnica moderna.
dupa legea noua, din 2011, daca optezi pentru varianta de a sta acasa 2 ani,cu copilul, angajatorul este obligat sa iti retina postul timp de 2 ani?
unii au interpretat legea ca este obligat altii spun ca nu. imi trebuie o trimnitere legala ca sa fiu sigura. nu as vrea sa ini pierd postul pentru care am muncit atat, dar m-ar ajuta enorm sa pot sa stau cu copilul 2 ani.