avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Activitate dobromir elena

Activitate dobromir elena

As dori sa stiu si eu daca este posibil ca sotia sa poata imparti pensia sotului, in conditiile in care toata viata a fost casnica si a crescut 4 copii.
Daca se poate, ce lege prevede asta pentru a putea sa imparta pensia sotului, deoarece sotia nu mai poate munci si nu primeste nici un ban de la sot?
Legea nr. 285 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice

ART. 13
(1) În anul 2011, dispoziţiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, după caz, indemnizaţiilor la ieşirea la pensie, retragere, încetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea în rezervă nu se aplică.
(2) În anul 2011, prevederile alin. (1) nu se aplică în situaţia imposibilităţii menţinerii în activitate a persoanelor clasate inapt pentru serviciul militar ori încadrate în grad de invaliditate sau decedate.

In cazul iesirii la pensie pe caz de boala in 2011 a politistilor, conform articolului de mai sus (art. 13), se dau salarii compensatorii?

Lucrez intr-o institutie de stat (primarie) si as vrea sa stiu daca pot primi ajutor de inmormantare pentru un verisor primar (baiatul sorei tatalui meu) care a decedat, neavand un loc de munca, ajutor social sau un alt venit in momentul cand a decedat.In familia lui nu mai traieste decat un singur frate, fara ocupatie. De cheltuielile de inmormantare m-am ocupat eu, fapt ce-l pot demonstra cu facturi.Intrebarea mea este daca pot sa iau un ajutor de inmormantare si in ce conditii? Daca da, va rog sa-mi spuneti si baza legala pentru a o arata ordonatorului de credite din institutia in care eu lucrez.
Banii pentru ajutorul de inmormantare sunt din fondurile proprii ale institutiei?
Va multumesc anticipat!