Lucrez intr-o institutie de stat (primarie) si as vrea sa stiu daca pot primi ajutor de inmormantare pentru un verisor primar (baiatul sorei tatalui meu) care a decedat, neavand un loc de munca, ajutor social sau un alt venit in momentul cand a decedat.In familia lui nu mai traieste decat un singur frate, fara ocupatie. De cheltuielile de inmormantare m-am ocupat eu, fapt ce-l pot demonstra cu facturi.Intrebarea mea este daca pot sa iau un ajutor de inmormantare si in ce conditii? Daca da, va rog sa-mi spuneti si baza legala pentru a o arata ordonatorului de credite din institutia in care eu lucrez.
Banii pentru ajutorul de inmormantare sunt din fondurile proprii ale institutiei?
Va multumesc anticipat!
Doar in masura in care decedatul era beneficiar al legii 416/2001 (venitul minim garantat), o parte din cheltuielile cu inmormantarea puteau fi suportate de primaria unde acesta isi avea domiciliul. Cum inteleg ca nu a fost cazul, se cheama ca dvs. ati facut o fapta crestineasca, nu aveti cum sa primiti ajutor de inmormantare.